Max Biaggi: “V den, kdy dostanes strach, tak musis se zavodenim skoncit”

Dva a pul tydne po svem tezkem padu behem Warm – upu v Le Mans, ktery mu prinesl hodne nasledujicich probdelych noci, se pripravuje Max Biaggi na svou domaci Grand Prix v Mugellu.

Tento divoky let z motorky dokazal ale 33-lety Riman celkem bez problemu ustat. “Ovsem hned druhy den po nem jsem se nedokazal skoro ani pohnout. Mel jsem neuveritelne velke modre fleky dole na zadech, vetsi, nez si kdo dokaze predstavit. Nyni si ale mohu uz posadit absolutne bez bolesti”, rika tovarni pilot Repsol Honda.
Ovsem jinak muze zkuseny pilot mluvit o stesti v nestesti. Mel sice take jeste zhmozdeniny krcnich obratlu, ale jinak se mu prakticky nic nestalo. Ale celou tuto pohromu hodil uz italsky jezdec davno za hlavu: “Kdyz dostanes po takovem padu strach, tak je lepsi, kdyz povesis svou helmu radeji hned na hrebik”, rika dale Ital, ktery uz ma na svem konte 200 absolvovanych zavodu Grand Prix, a ktery behem teto sve kariery uz take utrpel nekolik ruznych zlomenin.
Pres vsechny tyto bolesti dokazal ovsem Max Biaggi ziskat ve Francii 5. misto. Jiste, je to mene, nez si predstavuje on a take tovarni tym Repsol Honda: “Nepotrebujeme se dlouho vrtat v teto kasi. Dosavadni vysledky nebyly dobre. Muj tym a take ja, se musime zlepsit”, dodava ctyrnasobny exmistr sveta.
A prave na domaci trati v Mugellu chce ziskat Ital nazpet svuj ztraceny kredit. ”Jsem presvedcen o tom, ze zajedu v nedeli takovy vysledek, ve ktery doufam”, rika dale vitez 42 zavodu Grand Prix.
Vzdyt v poslednich trech letech zde skoncil Max Biaggi vzdy na stupnich vitezu. “V Mugellu citis velmi dobre zavodni horecku. Je to zde uplne jine, nez pri jinych zavodech mistrovstvi sveta. Fanousci totiz prozivaji zavod s tebou. Je to fantasticke, kdyz projizdis usekem “Casanova – Savelli”. Tam stoji totiz moji fandove a to mi dodava velkou silu. V sobotu vecer v 19.30 tam proziji se svymi priznivci vecer”, je si jisty na zaver tovarni jezdec Hondy.
A ja si myslim, ze si tento pilot po vsech letosnich problemech v nedeli zaslouzi, aby stal na stupnich vitezu hodne vysoko, a nebudou mu to prat pouze jeho ryzi fandove, ale vsichni priznivci motocyklove silnice.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist