Martina operují ve čtvrtek odpoledne, Španěla v Jerezu nahradí Rabat

Nováček v MotoGP Jorge Martin si v úvodu sezony vedl velmi dobře, bohužel v Portugalsku měl v sobotu dopoledne nepříjemný pád, který si vyžádá operaci. Operovat budou Martina ve čtvrtek odpoledne v Barceloně a v sedle jeho Ducati Pramac Racingu pojede v Jerezu Tito Rabat.

Operaci podstoupí Jorge Martin v Barceloně na univerzitní klinice Dexeus. Tam budou Španělovi operovat záprstní kost pravého palce, operovat se bude také pravý kotník a levá holenní kost. Jelikož doba rekonvalescence nebude natolik krátká, aby Martin stihl Velkou cenu Španělska v Jerezu, Pramac Racing musel vybrat náhradního jezdce.

Testovací jezdec Ducati Michele Pirro má 29. a 30.dubna důležité testování v Mugellu, kde ho italský výrobce nutně potřebuje. Proto Pramac Racing, po dohodě s Ducati, oslovil Tita Rabata, jenž bude pro Velkou cenu Španělska náhradním jezdcem za zraněného Jorge Martina.

Tito Rabat byl dlouholetým členem paddocku Grand Prix, je mistrem světa Moto2 z roku 2014 a jezdil samozřejmě s Ducati v MotoGP. Nyní je jezdcem WorldSBK, kde rovněž sedlá Ducati, jen ne Desmosedici GP, ale Panigale V4 R týmu Barni Racing.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist