Márquez vyzkoušel společně s Pedrosou novou RC213V

Druhý den testování Repsol Hondy v Misanu probíhal za velkého horka a na rozpáleném asfaltu, který je na okruhu Marca Simoncelliho letos nový. Větší část dne tým Repsol Hondy strávil na současných prototypech s nimiž pracovali na hledání různých variant nastavení. Ve zbytku dne jezdci tovární stáje vyzkoušeli nové modely pro sezonu 2016. V pátek testuje Honda poslední den a tentokrát na pneumatikách Michelin.

Marc Márquez najel během druhého dne šestaosmdesát kol s nejlepším časem 1'32,00 sekundy (rekord na pole position je 1'32,915). „S uplynulými dvěma dny jsem spokojený. Odvedli jsme parádní práci s nastavením a teď se cítím velmi pohodlně. Především dnes ráno, když byla teplota o něco nižší, se nám podařilo najít něco, co výrazně zlepšilo můj cit s motorkou a teď uvidíme, zda to bude fungovat i na ostatních okruzích, které teď přijdou.“

„Také jsem vyzkoušel model 2016, jenž budeme zkoušet znovu zítra na pneumatikách pro příští sezonu, aby technici HRC získali potřebné množství dat. Odpoledne byla teplota povrchu dráhy skutečně vysoká, ale jsem opravdu spokojený s rychlostí, kterou jsem si i za takových podmínek udržel. Velké díky patří týmu a HRC, odvedli úžasnou práci! Zítra máme před sebou ještě jeden perný den a pak už zasloužených pár dní volna!“ dodal úřadující mistr světa.

V Misanu zvládl Dani Pedrosa jednasedmdesát kol s nejlepším časem na hodnotě 1'32,66 sekundy. „Byly to náročné dva dny, ale naprosto produktivní testování. Jsme velmi spokojeni, že jsme měli možnost zapracovat na současné motorce, abychom nalezli nastavení, které může být dobrým základem pro nadcházející Grand Prix. Nebylo to snadné, protože bylo velké horko, ale jsem spokojený.“
 

„Také jsem v pár výjezdech vyzkoušel nový model prototypu pro rok 2016. Bylo důležité nabídnout inženýrům nějakou zpětnou vazbu a směr, kterým dál pokračovat. Zítra budeme testovat znovu, ale už na pneumatikách pro sezonu 2016, protože tato motorka už bude muset fungovat na nich!“ dodal Dani Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist