Márquez věří v lepší druhou polovinu sezony

Na závod v Itálii nebude Marc Márquez vzpomínat v nejlepším, protože celý závodní víkend nebyl pro úřadujícího světového šampiona vůbec snadný. Loni tam závod vyhrál, letos v přípravě bojoval s problémy, nakonec poprvé nepostoupil do druhé kvalifikace, nevybojoval si ani dodatečný postup a závod po startu ze třinácté pozice nedokončil.

Přitom vstup do závodu byl v podání Marca Márqueze mohutný, když se po startu z třinácté pozice už v prvním sektoru prokličkoval na šestou pozici a úvodní kolo dokončil čtvrtý. V dalších dvou kolech soupeřil s Italy Andrea Doviziosem a Andrea Iannonem s nímž pak v závěru bojoval o druhé místo. Jenže v sedmnáctém kole Márquez přišel o přilnavost předního kola a ve třetí zatáčce spadl.

„Škoda pádu, protože tu nesložitější část jsem už zvládl!“ uvedl Marc Márquez. „Byl jsem moc spokojený, že se mi podařilo postupovat shodně s našim plánem, kterým bylo získat v úvodních pěti kolech co nejvíc pozic. Už po čtyřech kolech jsem byl druhý, ale když šla přilnavost pneumatik dolů, měli jsme podobný problém jako předtím, když to v nájezdu do zatáček začalo klouzat.“

„Jel jsem na limitu, a když se maximálně snažíte, někdy se prostě stane přesně to co se stalo dnes (v neděli). V průběžném hodnocení jsme teď celkem vzadu, ale Honda tvrdě pracuje a společně budeme pracovat na tom, abychom získali zpátky potřebný cit s motorkou pro druhou polovinu sezony,“ dodal úřadující mistr světa, jemuž teď v průběžném hodnocení patří pátá pozice a na prvního Rossiho ztrácí devětačtyřicet bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist