Márquez s Mirem představili barvy Repsol Hondy pro sezonu 2023

Ve středu dopoledne představili Marc Márquez a Joan Mir novinářům, hostům a fanouškům v areálu Repsolu v Madridu, sídle nadnárodní energetické společnosti, barvy týmu a motocyklu Honda RC213V, s nimiž budou závodit v letošním ročníku MS silničních motocyklů. Oba španělští jezdci, kteří v královské kubatuře získali titul mistra světa, budou dělat maximum, aby tým Repsol Hondy dostali na vrchol. Spolupráce společností Honda a Repsol trvá neuvěřitelných devětadvacet let. Jedná se o nejdelší spolupráci ve světě motoristických soutěží, díky níž tým získal 15 titulů mistra světa, 183 vítězství a 454 umístění na stupních vítězů královské kubatury.

Jednička týmu, Španěl Marc Márquez, je po letech spojených se zraněními opět v plné kondici. V jedenácté sezoně s týmem Repsol Honda bude usilovat o celkové vítězství. „Motorka letos vypadá opět skvěle!” řekl Márquez během prezentace. „Opravdu se těším, že na portugalském testu pojedu v plných barvách týmu Repsol Honda. Je skvělé být zde s celou rodinou Repsol, která se mnou a s týmem již tak dlouho spolupracuje. V Portimau to bude důležitý test, protože nás čeká ještě nějaká práce, ale inženýři v Japonsku tvrdě pracovali. Mám chuť pokračovat v práci a začít letošní sezonu. Cítím se fit a jsem připraven závodit.”

Španěl Joan Mir vyhrál titul mistra světa třídy Moto3 v roce 2017 a v roce 2020 se stal šampionem třídy MotoGP. Do týmu Repsol Hondy přichází po 65 závodech královské kubatury v nichž získal 13 umístění na stupních vítězů a jednou závod vyhrál. „Je to neuvěřitelný pocit poprvé obléknout kompletní barvy týmu Repsol Honda a předvést nejnovější verzi Hondy RC213V,” prozradil Joan Mir. „Je mi velkou ctí připojit se k tomuto ikonickému týmu a soustředím se na to, abych dosahoval co nejlepších výsledků, což se také očekává, když přijdete k takovému týmu. Už v Sepangu jsme udělali velký pokrok a v Portugalsku máme stále čas na přípravu. Pracujeme dál a stále se zlepšujeme.”

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist