Márquez měl v pátek obrovské štěstí, nehodu ustál bez vážných zranění

Španělský závodník přijel do Thajska s prvním mečbolem na zisk titulu mistra světa, ale hned v prvním tréninku havaroval způsobem, po kterém všem řádně zatrnulo. Jezdce Repsol Hondy vykopla jeho RC213V ze sedla tak razantně, že úřadující šampion ještě pár desítek metrů klouzal ve vysoké rychlosti po asfaltu a za ním rotoval jeho stroj. Tato nahromaděná energie by při kontaktu s ležícím jezdcem byla fatální.

Lídr průběžného hodnocení havaroval v sedmé zatáčce a po pádu z místa nehody odkráčel po svých. Nějakou dobu mu trvalo než se zvedl ze země, protože nedokázal popadnout dech. „Bylo to kolem pěti sekund, co jsem se nedokázal nadechnout,“ prozradil Marc Márquez. „Proto jsem tam klečel na zemi. Bylo to sice jen pět sekund, ale pro mě jak dvacet.“

Nakonec Márquez skončil v sanitě a ve zdravotním centru okruhu, kde je personál Mobilní kliniky doprovázející šampionát MotoGP. Odtud Márquze převezli do nemocnice na další vyšetření, protože při takových nehodách je třeba mít stoprocentní jistotu.

V nemocnici to dopadlo dobře a Márquez nastoupil do druhého tréninku, kde zajel šestý čas 1'30,891 sekundy. „Když mě přivezli do zdravotního centra tak jsem se cítil v pořádku, ale jsou tam určitá lékařská nařízení, takže bylo správné se jimi řídit a my jeli na další vyšetření.“

„Co je nejdůležitější tak to, že jsem v pořádku, je to cítit, určitá bolest tam je, ale pořád dobré. Odpoledne jsem dokázal dobře zajet a jsem velmi spokojený s dosaženou pozicí. Museli jsme trošku přestavět plány, ale byl jsem schopný být ihned rychlý,“ dodal Márquez.

Mnohé při pohledu na rozbitou motorku napadl technický problém, zlomené zadní kyvné rameno nebo defekt, ale podle Repsol Hondy tomu tak určitě není. Márquez právě vyjel z boxů, možná studená pneumatika, možná nečistoty na dráze spojené s tím, že tam Španěl jel pomaleji než předtím, což on sám připouští jako svoji chybu víc než tu technickou.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 18 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
juryna007 přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Bladerunner přispěl 2 Kč
Mirotor přispěl 2 Kč
PParez přispěl 2 Kč
David87 přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Kirek přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist