Márquez kvůli zranění nebude testovat v Malajsii

Ve středu odpoledne si úřadující šampion královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů Marc Márquez zlomil při tréninku na dráze dirt-track nedaleko Barcelony pravou lýtkovou kost, což si vyžádá až čtyřtýdenní léčbu.

Marc Márquez okamžitě zamířil na kliniku Dexeus v Barceloně, kde mu Doktor Xavier Mir diagnostikoval spirální zlomeninu v distální třetině lýtkové kosti. Rentgen naštěstí neukázal na poškození vazů nebo dislokaci kosti, takže toto zranění nebude vyžadovat operaci. Léčba si ale vyžádá přibližně tři až čtyři týdny.

Španělský jezdec tovární Hondy už zahájil rehabilitaci a rovněž podstoupí magnetickou terapii. Pravou nohu teď minimálně dva týdny nemůže plně zatížit, takže Marc Márquez nebude absolvovat druhý test MotoGP na okruhu v Sepangu, který je na programu už příští týden ve dnech 26. až 28.února. Otázkou je nyní také jeho účast v Austrálii.
Předpokladem je, že pro zahajovací závod sezony v Kataru bude jednadvacetiletý Španěl v pořádku. „Byla to skutečně velmi nešťastná nehoda, která se může stát kdykoliv a komukoliv,“ uvedl Marc Márquez. „Naštěstí se nepotvrdilo žádné poškození vazů a vypadá to na čistou zlomeninu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist