Márquez je v Japonsku blízko zisku titulu

Pád ve čtvrtém tréninku Marca Márqueze zabrzdil v jeho snaze získat pole position a do závodu, v němž může získat titul mistra světa, odstartovat z první pozice. Lídr průběžného hodnocení startuje v neděli šestý a jeho cílem bude porazit jezdce tovární Ducati Doviziosa, který byl v kvalifikaci nejrychlejší.

Po prvních třech volných trénincích byl nejrychlejším jezdcem Hondy Cal Crutchlow a Marcu Márquezovi patřila v kombinaci časů čtvrtá pozice. Ve čtvrtém tréninku už byl nejrychlejším jezdcem na dráze okruhu v Motegi, ale havaroval a zničil motorku. S druhým strojem nastoupil do kvalifikační bitvy, kde byl s časem 1'44,889 sekundy šestý.

„Ve čtvrtém tréninku jsem spadl s motorkou, na které jsem jezdil konzistentně a cítil se silný, zatímco druhá motorka měla úplně jiné nastavení, které mi až tak nesedlo,“ uvedl po kvalifikaci v Motegi Marc Márquez. „Nebyl už čas to změnit, takže jsem s tím v úvodu kvalifikace trošku válčil, ale s cílem získat pozici v prvních dvou řadách.“

„Musím říct, že rychlost pro závod máme dobrou, takže s tím jsme spokojení. Budu se snažit dobře odstartovat a uvidím, jak na tom budu v závěru prvního kola. Od tohoto bodu se budu snažit závod jet tak, abych měl šanci získat pozici na stupních vítězů a pokud to bude možné tak bojovat o vítězství.“

Dějiště japonské GP je místem prvního Márquezova mečbolu a jelikož je Motegi okruhem Hondy, není pro Repsol Hondu snad lepšího místa pro zisk světového triumfu. Ten Márquez získá tři závody před koncem sezony pokud – v neděli závod MotoGP vyhraje nebo skončí druhý, třetí, čtvrtý a Dovizioso nebude před ním. Další varianta je, že skončí pátý a Dovizioso zajede maximálně na čtvrté místo - pokud projede cílem šestý a Dovizioso nezajede lépe než na páté místo – Márquez získá umístění od sedmého po patnácté místo a Dovizioso nebude víc jak dvě pozice před ním. Pokud by Márquez nebodoval tak titul získá jakmile Dovizioso nezajede výš jak na čtrnácté místo a Valentino Rossi nevyhraje.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist