Márquez je lídrem, protože omezil ztráty na minimum, říká Rossi

Podle italského šampiona Valentina Rossiho je Marc Márquez v polovině sezony vedoucím jezdcem mistrovství světa především kvůli tomu, že z nich nejlépe dokázal omezit ztráty. Po devíti odjetých Grand Prix sezony 2017 je jezdec tovární Hondy lídrem šampionátu s pětibodovým náskokem na druhého jezdce tovární Yamahy Viňalese.

V devíti závodech Marc Márquez slavil vítězství dvakrát, dvakrát závod nedokončil a celkem pětkrát byl na stupních vítězů. Maverick Viñales vyhrál tři závody, rovněž dvakrát nebodoval, ale na stupních vítězů stál celkem čtyřikrát. Stejný počet umístění na pódiu má na kontě také čtvrtý Valentino Rossi, který nyní na vedení v soutěži ztrácí deset bodů.

Marc Márquez dokázal omezit ztráty v momentech, kdy se mu tolik nedařilo a to je nyní ten hlavní důvod proč vede šampionát. Alespoň si to myslí Valentino Rossi, který na toto téma blíže uvedl: „Márquez je nyní ve vedení protože ve chvílích, kdy měl největší potíže ztratil méně bodů než my, když jsme byli v problémech. Takže byl silný, vyhrál když potřeboval, ale jakmile válčil s problémy, velmi dobře omezil ztráty. Proto je nyní ve vedení.“

„Myslím, že v této fázi všichni bojujeme o světový titul na stejné úrovni. Není tam jen jeden favorit. Ani bych nepodcenil Pedrosu, který není zase tak daleko,“ uvedl Rossi na adresu Španěla, který z páté pozice ztrácí na vedení šestadvacet bodů.

„Nikdo nedokáže odhadnout co se může stát v dalších závodech šampionátu. Nemyslím, že můžeme o nějakém závodu říci, že tam určitě vyhrajeme. Budu se snažit zajet co nejlépe v Misanu a pokusím se být rychlý také v trojici klání po Pacifiku, tam můžeme být hodně silní. Ale pro tuto chvíli je důležité přijet do Brna a být tam konkurenceschopní.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kopetr přispěl 0.5 Kč
Martas.9 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist