Márquez byl za kontakt s Oliveirou penalizován, Argentinu ale Španěl vynechá

Tovární jezdec Hondy Marc Márquez (Honda) startoval do hlavního závodu portugalské Grand Prix z pole position, nicméně tato pozice mu další body nepřinesla. Márquez v úvodu třetího kola chyboval, když byl v nájezdu do třetí zatáčky příliš rychlý čímž jednak vytlačil mimo trať Jorge Martina (Ducati) a následně sestřelil domácího závodníka Miguela Oliveiru (Aprilia). Za tento manévr byl Marc Márquez penalizován dvěma dlouhými koly pro závod v Argentině. Do Jižní Ameriky ale Márquez neodcestuje kvůli zranění ruky, kterou mu operovali.
AKTUALIZACE - penalizace dvou dlouhých kol platí pro GP do níž Márquez nastoupí, není tedy vázaná pouze pro GP Argentiny.

Po předčasně ukončeném hlavním závodu v portugalském Portimau Marc Márquez navštívil boxy týmu Miguela Oliveiry, aby se jim omluvil a následně zamířil do zdravotního centra. Tam jednak zjistil, jak je na tom Portugalec Oliveira, který byl k úlevě všech prohlášen za zdravého, a sám pak vyhledal pomoc lékaře kvůli bolestem v pravé ruce.

„Především chci říct, že je mi velmi líto Oliveiry, jeho týmu a portugalských fanoušků, protože to byl jeho závod,“ uvedl Marc Márquez. „Udělal jsem dnes opravdu velkou chybu. Samozřejmě v tom nebyl záměr, ani jsem v daný moment nechtěl Martina předjíždět, jen se mi tam masivně zavřel předek. Možná ještě nebyl správně zahřátý, povolil jsem brzdy a motorka šla dovnitř. Martinovi jsem se stačil vyhnout, ale pak došlo ke kontaktu s Oliveirou.“

„Okamžitě jsem šel za Miguelem a pak ho ve zdravotním centru ještě jednou navštívil a naštěstí to vypadá, že bude v pořádku, což je to nejdůležitější. Mě samotného bolí pravá ruka a koleno, ale v tuto chvíli to není až tak důležité. Penalizaci pro GP Argentiny v podobě dvou dlouhých kol plně akceptuji a respektuji, protože jsem udělal chybu,“
dodal Márquez po skončení závodu v Portimau.

Po návratu do Španělska Marc Márquez navštívil nemocnici Ruber Internacional v Madridu, kde mu diagnostikovali nitrokloubní zlomeninu základu první záprstní kosti palce pravé ruky. Španěl podstoupil operaci, při níž mu záprstní kost pravé ruky fixovali dvěma šrouby. Po dohodě s týmem Repsol Hondy, Marc Márquez vynechá Velkou cenu Argentiny, aby byl plně připraven na další závod, který se jede v polovině dubna v Texasu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist