Marcu Márquezovi operovali malíček

Úřadující mistr světa královské kubatury mistrovství světa silničních motocyklů neměl v sobotu šťastný den a při tréninku na stroji americké ploché dráhy si zlomil malíček levé ruky. Marc Márquez hned odpoledne podstoupil úspěšnou operaci, kterou v Barceloně provedl Dr. Xavier Mir.

Marca Márqueze operoval známý specialista na zranění horních končetin univerzitní kliniky Quiron Dexeus v Barceloně Dr. Xavier Mir. Španělský závodník Repsol Hondy havaroval během tréninku na americké ploché dráze v sobotu dopoledne a pádem si způsobil zranění levé ruky.

Rentgenový snímek ukázal na zlomeninu druhého článku (proximal phalanx) malíčku a jeho následnou dislokaci. Zlomeninu fixovali titanovou destičkou a Marc Márquez má tudíž stále šanci, že už příští týden nastoupí do domácího podniku Velké ceny Španělska v Jerezu.

Pro vedení Repsol Hondy nebude zpráva o zranění Marca Márqueze povzbudivá vzhledem k tomu, že Dani Pedrosa nezávodí od Velké ceny Kataru a zatím to nevypadá, že by do závodního víkendu v Jerezu nastoupil.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist