Marco Melandri nejlepším privátním jezdcem

Ital Marco Melandri byl v Le Mans nejlepším privátním jezdcem královské kubatury, což před sezónou zřejmě vůbec nikdo neočekával.

Sotva sezóna 2010 začala, tak už Melandri doslova nadával na svou satelitní Hondu a dokonce se vyjádřil, že snad měl zvolit jiný motocykl. Při Grand Prix Francie dojel jako šestý, tedy jako nejlepší privátní pilot. 


Vicemistr světa 2005 Marco Melandri jel v Le Mans svůj vlastní závod a od třetího kola už jel šestý a tak také svůj závod dokončil. Na 7. v cíli, domácího Randy de Puineta (LCR-Honda), měl v cíli po 28 kolech náskok 7,4 sekundy. Ovšem už vloni, v dešťovém chaosu, zde skončil Melandri na motocyklu Hayate-Kawasaki na famózním druhém místě. Nyní tedy s velkým náskokem nejlepší privátní jezdec a to nedávno říkal, že je jeho RC212V jezdecky neovladatelná!

Jedna zajímavost! Na rozdíl od továrního týmu Repsol-Honda (tlumiče Öhlins) jezdí nyní jezdci týmu Gresini-Honda opět japonskou Showu!


Základem jeho úspěchu byl skvělý start, kdy se 27-letý Ital dostal ze startovního místa 11 a ze čtvrté řady na roštu brzy na 6. místo: "Tým změnil po tréninku několik maličkostí na nastavení a to velmi dobře fungovalo. Bohužel nám v některých zatáčkách nefungovala úplně motorová brzda, přesto jsem hodně šťastný, neboť jsem mohl udržet rychlost vedoucích jezdců.  V okamžiku, kdy Hayden zrychlil, jsem ale udělal několik malých chyb a rozhodl se dovést domů body na jistotu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist