Marc VDS zvažuje MotoGP, zda s Rabatem je otázkou

Stáj Marc VDS Racing, která má v mistrovství světa zastoupení v nejslabší kubatuře Moto3 a střední kubatuře Moto2, patří právě v šestistovkách mezi současnou špičku. Oběma jejich jezdcům, Esteve Rabatovi a Mika Kalliovi, patří první dvě pozice průběžného hodnocení a je to právě Španěl Rabat, kdo je nyní spojován s jejich přestupem do MotoGP.

Belgický tým Marc VDS Racing uvažoval o přestupu do královské kubatury už loni se Scottem Reddingem, ale nakonec z toho sešlo a britský závodník je dnes členem týmu Fausta Gresiniho. Letos mají Belgičané velkou šanci vyhrát titul Moto2 a znovu je na pořadu dne otázka jejich přestupu. Logicky se na pozici jezdce nabízí Esteve Rabat, ale ten popírá, že by se už teď dohodli na smlouvě pro MotoGP 2015.
„Zatím je na to brzy. Já se teď plně koncentruji na tuto sezonu a na vítězství v Moto2,“ uvedl Esteve Rabat, který letos vyhrál čtyři ze sedmi Grand Prix a je se 149 body lídrem průběžného hodnocení třídy Moto2.

Na otázku přestupu týmu Marc VDS Racing do MotoGP hovořil v Katalánsku šéf stáje Michael Bartholemy. „Je normální, že o tom uvažujeme, jako je normální, že se nás lidé ptají, zda chceme přestoupit do MotoGP,“ řekl. „Když se podíváte na současnou situaci, tak si myslím, že tým jako Marc VDS je na lepší úrovni než některé současné týmy MotoGP.“
„Po čtyřech letech v Moto2 jsme prokázali, že jsme konkurenceschopní a stali se jedním z vedoucích týmů v paddocku šampionátu. Museli jsme velmi tvrdě pracovat, abychom se dostali tam, kde jsme. S MotoGP by to mělo být stejné. Chceme být úspěšní, chceme dosahovat nejlepších výsledků a proto potřebujeme mít k dispozici spolehlivý technický komplet.“


„V období několika dnů, či týdnů budeme vědět, kterým směrem se vydáme,“ dodal Michael Bartholemy, jenž je pevně přesvědčen, že někdo z výrobců jim bude jednoho dne schopen takový technický komplet nabídnout.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist