Marc VDS Racing míří do MotoGP s Reddingem a Hondou RC213V

Oficiální zpráva belgické stáje zatím není k dispozici, protože tam jsou ještě nějaké věci, které musí s týmem Fausta Gresiniho vyřešit, ale po jednání, které v Misanu proběhlo v neděli pozdě večer, mezi zástupci týmu, Hondy a majitele Marca van der Stratena, informoval oficiální Twitter účet týmu Marc VDS o jejich přestupu do MotoGP v roce 2015.

Britský závodník Scott Redding spolupracoval s týmem Marc VDS Racing od roku 2010, kdy do mistrovství světa přišla nová kategorie motorek s jednotnými motory Honda Moto2. V roce 2012 byli celkově pátí a o rok později byli blízko titulu mistra světa, který Scott Redding ale ve finále sezony nakonec prohrál.

V roce 2013 intenzivně řešili přestup do MotoGP, ale nakonec Belgičané zůstali v nižších kubaturách mistrovství světa a Scott Redding přestoupil do MotoGP k týmu Fausta Gresiniho GO&FUN Honda. Přibližně kolem závodního víkendu v Indianapolisu se dostaly ven informace, že hlavní sponzor Gresiniho týmu GO&FUN chce ukončit smlouvu o rok dřív než bylo domluveno. Tím pádem italský tým nedisponoval finančními prostředky, kterými by pokryl náklady na provoz tovární Hondy RC213V v roce 2015.
Jednadvacetiletý Scott Redding měl ve smlouvě, že první rok bude u Gresiniho závodit s produkční Hondou a druhým rokem, to znamená v roce 2015, pojede tovární specifikaci RC213V. Britský závodník s tím počítal a čekal až jak dopadnou jednání všech zainteresovaných. Odmítal různé nabídky, aby se nakonec dozvěděl, že Gresini od roku 2015 bude provozovat tým Aprilie s kandidáty na pozici jezdce v podobě Álvara Bautisty a Marca Melandriho.

Samozřejmě také Reddingovo jméno bylo na seznamu Aprilie, ale ne jen tam, také u Forward Racingu, Pramac Racingu nebo týmu Aspar, kde měli rovněž zájem provozovat Gresiniho tovární specifikaci RC213V. Nakonec ale na celé čáře vyhrál jeho bývalý tým z Moto2 Marc VDS Racing. Jeho vedení společně s majitelem Marcem van der Stratenem od Indianapolisu v této věci intenzivně jednalo a nakonec mají smlouvu na tři roky, což bylo rozhodující, aby tím získali možnost rozložili vyšší náklady spojené se vstupem do MotoGP na delší období.
Na satelitní Hondě tak v příštím roce pojede jak Scott Redding u Marc VDS Racing, tak Cal Crutchlow, který podepsal s týmem LCR Honda. Pokud u Aspara čekali na Reddinga, tak teď už mají jasno a můžou pracovat na své jezdecké sestavě. Měli být předběžně dohodnutí s Lorisem Bazem ze superbikového šampionátu s nímž teď ale příliš nepočítají. Důvodem má být jeho výška (185cm), což by si vyžádalo poměrně rozsáhlé úpravy motorky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist