Marc VDS má dobrou šanci stát se satelitem Yamahy

Před zahájením sezony 2018 mistrovství světa silničních motocyklů potvrdil francouzský tým Tech 3, že neprodlouží smlouvu s Yamahou a po osmnácti letech již nebude jejich satelitním týmem. Příští rok tak Tech 3 zahájí novou éru s rakouským výrobcem KTM a Yamaha musí hledat takový tým s nímž by dokázali spolupracovat na podobně vysoké úrovni. Velkou šanci má nyní podle britského Autosportu tým Marc VDS.

Od roku 2015, tedy od vstupu týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS do královské kubatury MotoGP, mají v boxech techniku japonské Hondy. Nicméně stoprocentní spokojenost tam zřejmě nebude, protože jak můžeme vidět, jezdci s kontrakty přímo s HRC jsou jednak v tovární Repsol Hondě a teď v LCR Hondě. Marc VDS tak hledá možnosti, jak by svoji pozici v MotoGP posílil.

Výborná příležitost je nyní s možností převzít roli satelitní stáje tří ladiček. O tuto pozici ale projevily zájem také další dva týmy a to Ángel Nieto Team (Aspar) a Avintia Racing. Oba týmy mají v boxech různé modely Ducati, mimo tedy aktuální verze GP18. Jenže s tím jak Valentino Rossi jen nedávnou prodloužil s Yamahou na další dva roky, situace ohledně výběru týmu, dostala konkrétní rozměr. Jaký?

Belgický tým Marc VDS má v boxech MotoGP letos dva nováčky a jedním z nich je Ital Franco Morbidelli, člen Rossiho Akademie VR46, který se po zisku titulu v Moto2 dostal mezi světovou elitu. A je to právě Morbidelli, kdo může usnadnit spojení Marc VDS a Yamahy. O jeho služby má Yamaha zájem stejně jako o služby dalšího Itala z Akademie VR46, který ač závodí v Moto2 už podepsal smlouvu s Pramac Racigem. Tím jezdcem je Francesco Bagnaia, vítěz úvodního klání šestistovek v Kataru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist