Marc Márquez: Získá Rookie páté podium v řadě na okruhu v Mugellu?

Současný suverenní Rookie MotoGP, který stál ve všech doposavadních letošních závodech královské kubatury jako jediný ze všech kandidátů na titul mistra světa na stupních vítězů, se pokouší před GP-Itálie v Mugellu všechna vysoká očekávání trochu potlačit a říká: "Mugello je jedním z nejtěžších okruhů".


Marc Márquez není jen mistr světa 125-ccm a Moto2, nýbrž je senzací letošní sezóny v královské kubatuře MotoGP a plně tak nahrazuje svého předchůdce v továrním týmu Repsol Hondy Caseyho Stonera. "Jiní jezdci jsou v Mugellu také hodně rychlí, takže jsem si jistý, že to bude hodně tvrdé", snaží se zahrát míč do autu 20-letý tovární pilot HRC před GP Itálie.

Ovšem už v Le Mans potvrdil Márquez, že na okruzích, které ještě s motocyklem o objemu 1000-ccm a 260 HP nezná, je schopen proti daleko zkušenějším kolegům závodit. Dokonce ve Francii jel Márquez suverénně i za deště a nakonec skončil jako třetí, tedy získal čtvrté podium ve svém teprve čtvrtém závodě MotoGP vůbec: "Jsem velmi spokojen se závodem v Le Mans, byla to pro mě velká zkušenost závodit na mokru s bikem MotoGP".

Druhý jezdec tabulky MS-MotoGP 2013 pak dodává: "Opravdu se těším na Mugello, doufám, že bude dobré počasí! Mugello je hodně obtížný okruh, možná ten nejtěžší z celého šampionátu. Musíš totiž mnohokrát měnit směr jízdy, takže už od začátku celého závodního víkendu musíme začít pracovat správným směrem, co se týká nastavení motocyklu".

Tento obrovský talent jen svým názorem potvrdil, že místo velkých řečí nechá za sebe raději mluvit činy...! Podaří se mu v Mugellu stát popáté ve své Rookie sezóně opět na bedně?

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist