Marc Márquez: Jasný favorit pro GP-Texas

Marc Márquez se může postarat v neděli na okruhu "Circuit of the Americas” (COTA) v Austinu/Texas postarat o velkou senzaci a získat zde první vítězství v královské kubatuře MotoGP a stát se tak historicky nejmladším vítězem této kubatury vůbec.

Šesté místo na startovním roštu a podiové umístění ve svém vůbec prvním závodě MotoGP-taková bilance Marca Márqueze při GP-Katar je rozhodně obdivuhodná (jen pro pamětníky:  Valentino Rossi byl sice při svém debutu 2000 při GP Jižní Afriky 5. v kvalifikaci, ale první 2 závody nedokončil a teprve ve třetím byl v cíli odmávnut, ovšem až jako 11.). Nyní se nabízí továrnímu pilotovi a úřadujícímu mistru světa Moto2 obrovská šance. Může vyhrát GP-Texas, neboť předchozím testům na okruhu Circuit of the Americas (COTA) během všech tří dnů jasně dominoval.
"Že hned ve svém prvním závodě dojedu na podiové umístění, tak to je sen, který se stal skutečností. Ale nyní se musíme podívat realitě od očí a koncentrovat se na další úlohu, která leží před námi. Těším se na trať v Austinu, a bude to určitě zajímavé. Během třídenního testování jsme zde našli skvělé základní nastavení, nyní zde bude tepleji a navíc na trati budou všechny tři kubatury, takže bude lepší grip, a pneumatiky se budou rychleji ojíždět. Jistě, test byl hodně uspokojivý, ale nyní mají všichni ještě plné dva dny čas, připravit se na nové podmínky a dohnat náš náskok z testů", ví dobře Marc Marquez.
MotoGP 2013 - Test Austin, přehled časů po 3 dnech
01- Marc Marquez – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 2.03.281
02- Dani Pedrosa – Repsol Honda Team – Honda RC213V – 2.03.898
03- Stefan Bradl – LCR Honda MotoGP – Honda RC213V – 2.04.225
04- Jorge Lorenzo – Yamaha Factory Racing – Yamaha YZR M1 – 2.04.351 (jen 2 dny)
05- Valentino Rossi – Yamaha Factory Racing – Yamaha YZR M1 – 2’04.960 (jen 2 dny)
06- Blake Young - Attack Performance - APR Kawasaki - 2.12.186 - CRT
07- Michael Barnes - GP Tech - BCL Suzuki - 2.13.993 - CRT

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist