Marc Márquez dostal zelenou, může trénovat na motorce

Léčba Marca Márqueze se vyvíjí správným směrem. Potvrdil to středeční rentgen, který ukázal správně srostlou pravou pažní kost. Závodník tak dostal od lékařů povolení ke zintenzivnění tréninků, nově může několikanásobný mistr světa trénovat také na motocyklu. Na základě toho budou podniknuty další kroky.

Marc Márquez už o víkendu na Red Bull Ringu v Rakousku avizoval, že následující kontrola u lékaře pro něj bude velmi důležitá. Podstoupil ji ve středu v nemocnici Ruber Internacional Hospital v Madridu, kde se stavem jezdcovy paže po čtvrté operaci zabývali lékaři Joaquin Sánchez Sotelo, Samuel Antuňa a Angel Cotorro.

Po provedeném rentgenu dostal Márquez povolení zintenzivnit své tréninky, které mu doposud nedovolovaly jízdu na motorce. Ta je naopak nyní žádaná. Na základě závodníkova pocitu na motocyklu budou moci lékaři určit další směr jeho léčby.

„Měl jsem možnost zhodnotit stav Marca Márqueze po jeho čtvrté operaci, která byla nedávno provedena na klinice Mayo. Marc může naštěstí opět plně hýbat ramenem. Rentgenové snímky nám ukázaly naprostý srůst kostí,“ uvedl Sanchez Sotelo. "Děkuji, že jste mě tyto poslední tři měsíce uklidňovali," napsal Márquez na sociální sítě.

Kdy se vrátí na závodní dráhu, zatím nebylo specifikováno. Jak v rozhovoru pro motogp.com uvedl Alberto Puig, rád by ho měl na trati už během testů v Misanu. „I kdyby nezajel sto kol během dne, ale vyjel pouze čtyřikrát na trať, aby nám řekl: ‚jo, tohle jo, nebo ne, takhle to nepůjde‘, bude to pro nás velmi důležité.“

Jezdec Hondy bojuje se zraněním už druhým rokem. Pažní kost si zlomil hned během úvodního závodu sezóny 2020 v Jerezu. O pár dní později nasedl zpět na motocykl, do závodu však nenastoupil. Následně Márquez podstoupil ještě další dvě operace, ani po nich však nebyl jeho pohyb v ramenu stoprocentní. „Je značně omezený a nedovoluje mi jezdit na motorce tak, jak bych chtěl, abych mohl dosahovat stanovených cílů,“ vysvětlil závodník, proč se rozhodl pro čtvrtou operaci. Pro Márqueze doslova životně důležitou. Kdyby se nevydařila, znamenalo by to zřejmě konec jeho kariéry.

"Můj dědeček mi řekl, ať toho nechám. Že mám pro co žít, ať od motorek odejdu. Ale já mu řekl, že ne. A slíbil jsem mu, že tohle je naposled. Je to má poslední šance," uvedl Márquez pro crash.net.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist