Maďarský Hungaroring chce závody MotoGP

Vedení závodního okruhu Hungaroring plánuje pro rok 2018 pořádání závodu série Grand Prix motocyklového mistrovství světa. Okruh, který má smlouvu na pořádání závodů formule 1 až do roku 2026, nyní po kompletní výměně povrchu dráhy plánuje další změny, které již bude koordinovat s FIM, aby trať splňovala standardy pro pořádání světového šampionátu motocyklů.

Samozřejmě po vstupu Rakouska do kalendáře mistrovství světa je nyní idea Hungaroringu další konkurenční velkou cenou pro Brno, kde rádi jezdili fanoušci právě z Maďarska a Rakouska. Maďaři jsou ale odhodláni pořádat oba Top šampionáty F1 a MotoGP.

Stavební úpravy letos zasáhnou některé zatáčky okruhu, jejich únikové zóny, bude přestavěna hlavní tribuna, boxová ulička a postaveno nové centrum pro fanoušky a také muzeum. „Během stavebních prací budeme v kontaktu s FIM, abychom postavili dráhu, která splňuje požadavky pro závody MotoGP,“ uvedl pro maďarskou televizi Zsolt Gyulay z Hungaroringu, který v tomto směru počítá s podporou státu.

Jezdci motocyklového seriálu Grand Prix už na Hungaroringu závodili v roce 1990, 1992 a tehdy vyhrál třídu do 500ccm Mick Doohan a Eddie Lawson. V roce 2009 měli Maďaři postavit Balatonring, okruh přímo určený závodům silničních motorek, ale projekt zastavily finanční potíže. Tehdy Maďarsko nahradil nově postavený MotorLand Aragón, který je dnes pevnou součástí kalendáře.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist