Lukáš Šembera o Mugellu

Když se nepodaří začátek, tak je pak těžké v tak vyrovnané konkurenci něco dohnat. O tom se přesvědčil i Lukáš Šembera při dalším závodě v italském Mugellu.

Hned v úvodním pátečním tréninku celého víkendu český nováček v MS stopětadvacítek po čtvrtém kole havaroval. Seznámení s hrbolatou italskou tratí to bylo tvrdé hlavně z pohledu poničeného motocyklu, který se nepodařilo již znova opravit. A tak se nastavování na závod odehrávalo až v sobotu.


Lukáš Šembera: „V sobotu jsem měl teprve skutečnou možnost seznámit s Mugellem, kde jsem naposledy závodil ještě v Red Bull Rookies Cupu. Postupně jsem se zlepšoval, ale v kvalifikaci jsem se nedokázal udržet ve skupině, která by mne na rychlých úsecích dopomohla popotáhnou t mne směrem vpřed. Dvacáté páté místo na startu tak nebylo ideální, zpětně řečeno bylo strašné, protože znova přede mnou totálně zpackal start Švýcar Krummenacher, když se nejenže zastavil ale ještě navíc na „štorc“. Abych ho netrefil, musel jsem úplně zaklapnout plyn a tak jsem do první zatáčky najížděl jako poslední. Postupně jsem s velkou ztrátou začal dohánět, to co se na úvod vůbec nepodařilo. Set up motocyklu nebyl zrovna ideální a čím víc jsem se snažil, tím víc jsem dělal chyb. Když to shrnu, byl jsem pětkrát za obrubníky, pomalu až v kačírku. Nebyl jsem schopen se v závodě dostat ani na svůj kvalifikační čas, i přesto že se jelo na suchu. Několik jezdců přede mnou vypadlo, někoho jsem i předjel, ale bohužel navíc než 22.místo v cíli to nestačilo. Jsem strašně naštvaný, a co nejrychleji bych to chtěl z hlavy vymazat. Čekal jsem, že se konečně podaří skórovat body, hlavně proto, že tým byl doma.“

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist