Lukáš Pešek u Gilery

Český závodník Lukáš Pešek absolvuje sezónu 2005 s továrním motocyklem Gilera 125 ccm. Se změnou motocyklu přichází také změna manažera, kterým se po panu Turkovi stal věhlasný Davide Brivio.

Lukáš Pešek absolvuje sezónu 2005 opět v Mistrovství Světa třídy 125 ccm, ovšem barvy finského týmu AJO Motorsport vyměnil za tovární barvy italské Gilery, se kterou podepsal smlouvu při poslední Grand Prix letošní sezóny. Česká republika tak má po několika letech opět svého zástupce v továrním týmu, když naposledy to bylo v dobách slávy našeho výrobce motocyklů JAWA a později v době působení Jardy Huleše v týmu továrny Italjet.
Se změnou týmu přichází také změna manažera Lukáše Peška. Z této funkce odchází "formulový" pan Turek a přichází muž, jehož jméno v tomto sportu velmi znamená. Novým manažerem našeho jezdce se totiž stal šéf továrního týmu Gauloises Fortuna Yamaha pan Davide Brivio, jenž má s naším jezdcem velké plány.
"Lukáš je nyní v Itálii, kde ho čekají věci, které prozatím nezná. Například výroba bot speciálně na jeho nohu," říká otec českého jezdce pan Karel Pešek, který našeho pilota doprovází skoro po všech závodech Grand Prix. "Lukáš se stal první továrním jezdcem po mnoha letech, snad nám ta příští sezóna vyjde. První testování proběhne již 24. listopadu. Testovat se bude ve španělské Almerii."
Nám nezbývá než popřát Lukášovi mnoho úspěchů, jízdu bez poruch a pokud možno s minimem pádů.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist