Lukáš Pešek testoval 6 dní ve Španělsku

Lukáš Pešek má za sebou první letošní sérii testů před nadcházející sezonou MS silničních motocyklů, ve které bude startovat s motocyklem Aprilia ve třídě do 250 ccm. První testy probíhali na okruhu v Jerezu, testovalo se 3 dny od 24. do 26. ledna. Poté se všichni jezdci přesunuli na okruh ve Valencii, kde se pokračovalo v testech 29. až 31 ledna.

Lukáši jak se ti po zimní přestávce jelo a jak náročné bylo absolvovat během 8 dní 6 dní testování?

No byl to docela záběr, i vzhledem k tomu jak se testy vyvíjely. Ukazuje se, že před námi je ještě hodně práce a že přestup do třídy 250 není jednoduchou záležitostí.

První den v Jerezu jsem absolvoval 43 kol a pracovali jsme hlavně na nastavení motocyklu, protože to bylo vlastně mé první svezení s motocyklem připraveným speciálně pro mě. Druhý den už jsem se citíl v pohodě a postupně jsem zrychloval. Odpoledne jsem však neměl po vyjetí z boxu dostatečně zahřáté pneumatiky a v rychlosti 190 km/h jsem upadl. Odnesla to levá ruka, bolestivě jsem si jí narazil a spálil. Takže ten den jsem po ujetí 29 kol skončil a soustředil jsem se na třetí den testů. Ale ukázalo se, že ruka není tak úplně v pohodě. Bolela a  neměl jsem v ní potřebný cit. Po zahřívacích kolech, kdy jsem začal znovu zrychlovat jsem měl pád.  Dal jsem si chvíli pauzu, ale když jsem se po chvíli na trati ocitl znovu na zemi, nechtěl jsem už riskovat. 18 kol mi ten den stačilo a raději jsem nechal ruku v klidu abych byl co nejvíce fit pro Valencii. Škoda těch pádů, protože motocykl je perfektně připravený a i já se cítil po zimní přestávce velmi dobře.

S jakým cílem jste tedy šli do testů ve Valencii?

Kvůi tréninkovému manku z Jerezu jsme chtěli odjet co nejvíce kol v pravidelném tempu a postupne zrychlovat. To se také dařilo. Třetí den už jsem měl motocykl velmi dobře nastavený a tak jsem zkoušel zajet pár rychlých kol. Bohužel povětrnostní podmínky byly horší než v předchozích dnech. Větší zima, silný vítr a navíc jsem se nevyhnul drobnému pádu. Ujel jsem 32 kol, s dvanáctým nejlepším časem na kolo, ale vzhledem k podmínkám jsme stejně  jako ostatní týmy skončili třetí den testování ve Valencci dříve.



Jaký program tě teď čeká?

 Já se teď soustředím na další fázi fyzické přípravy, ve druhé polovině února proběhnou IRTA testy v Jerezu a poté už se přesouváme na okruh Losail do Kataru na první závod letošní sezony.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist