Lukas Pesek pred Poggialim

Piloti tymu Derbi – Gilera testovali po lednovem Jerezu nyni tri dni v portugalskem Estorilu.

Lukas Pesek pred Poggialim
Mezi ctyrmi testujicimi piloty, tedy Pablem Nietem a Nicolem Terolem, oba Caja Madrid Derbi Racing Team a Manuelem Poggialim -Metis Gilera, nesmel pochopitelne chybet ani nas Lukas Pesek – Metis Derbi.
Nejrychlejsim muzem celeho testovani byl Pablo Nieto, ale jak sam rika, dosazene casy nestali v popredi tohoto testovaciho programu. „Pokud mame vyresit behem testu radu problemu, tak pochopitelne nezbyva moc moznosti se jeste soustredit na dosazene casy“. V kazdem pripade ale zajel Pablo Nieto o pul vteriny rychleji, nez pri sve vlastni kvalifikaci vloni v zari (tehdy ovsem na Aprilii).
A ackoliv je navrativsi se pilot a exmistr sveta teto kubatury Manuel Poggiali povazovan odborniky za velkeho favorita teto tridy, on sam se tak nevidi.
Jiste po odchodu Lorenza, Doviziosa, Barbery a spol. je tento 12-ti nasobny vitez Grand Prix nejvetsim favoritem nastavajiciho mistrovstvi. Jede na Gilere, s kterou byl uz jak mistrem, tak vicemistrem sveta. „Behem prvniho testu jsem byl nemocny, mel jsem chripku. Nyni se pokousim na kazdem testu absolvovat co nejvice kol, nebot se stopetadvacitkou musim jezdit uplne jiny styl a take stopu. A na to potrebuji cas. Neni to pro me krok zpet, ja potrebuji k zivotu uspechy a v lonskem roce jsem nebyl ve dvestepadesatkach vubec stastny“, rika pilot ze San Marina.
A tak, jak uz v uvodu zhodnotil tyto testy Pablo Nieto, ze totiz dosazene casy nehraly zas takovou roli, stoji jiste za zaznamenani, ze Lukas Pesek byl jen o 0,4 sekundy pomalejsi nez Pablo Nieto, ale zaroven i o 0,3 rychlejsi nez prave zminovany favorit, Manuel Poggiali.
Neoficielni casy z Estorilu:
1. Pablo Nieto: 1.47.6
2. Lukas Pesek: 1.48.0
3. Manuel Poggiali: 1.48.3
4. Nicolás Terol: 1.49.5.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist