Lukáš Pešek po testech

Lukáš Pešek se vrátil ze Španělska, kde absolvoval se svým novým týmem dva velmi plodné testy.

Mladý český závodník Lukáš Pešek má již za sebou první kilometry se svým novým týmem, kterým se nakonec stal tovární tým Caja Madrid Derbi Racing, kde Lukáš bude v roce 2005 nastupovat vedle španělského jezdce Pablo Nieta.
"Na 99 procent je jisté, že Lukáš nakonec pojede za Derbi," říká otec pražského jezdce Karel Pešek. "Byli jsme testovat v Almerii, kde Lukáš jezdil na Gileře. Během prvního dne tam vyrovnal nejlepší čas a druhý den ho ještě o půl sekundy vylepšil. Jezdil tam společně s Nietem a Olivem, který se vrátil do třídy 125, kde bude jezdit na Aprilii."
Při testech v "pouštní" Almerii jezdil Lukáš Pešek o 0,5 sekundy rychlejší časy než Pablo Nieto, jenž na stejném okruhu vodil tovární stroj Derbi. Spokojený Lukáš po testech odcestoval domů, kde strávil několik dnů, než se opět vrátil na španělský okruh. Tentokrát byly testy pořádané na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie. Velké překvapení na našeho jezdce čekalo hned na úvod testování, když mu bylo oznámeno, že pojede na motocyklu Derbi.
"Vůbec jsme o tom nevěděli," pokračuje své vzpomínání na nedávné testy Karel Pešek. "Na Lukáše tam čekali nový mechanici, které vede bývalý technik Lucia Cecchinela. Vždy když Lukáš zastavil v boxech, hned bylo okolo něj šest mechaniků a makali na motorce. Je s nimi dobrá komunikace, jsou to jen Italové a Španělé, v týmu se mluví anglicky. Lukáš testoval na starém motocyklu, ten nový bude až příští rok. Motor by měl být hotový za měsíc. Sice pořád pršelo, ale přesto najezdil Lukáš hodně kilometrů i v tomto dešti," deklaruje Karel Pešek. "Jezdil o 2,5 sekundy rychleji než Poggiali. Nieto netestoval. Nejprve objel pět kol a pak řekl, že v těchto podmínkách se nedá jezdit."
Protože při testech ve Valencii pršelo, bylo domluvené, že pokud to počasí umožní, bude se testovat opět příští týden. Tyto testy by měly proběhnou v Almerii nebo ve Valencii, vše záleží pouze na počasí, protože továrna Derbi chce testovat za suchých podmínek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist