Lukáš Pešek: "Nemám vůbec špatný pocit!"

Po svém dlouho očekávaném debutu v královské kubatuře MotoGP - po dnešním testu v Sepangu - vyjádřil pro náš web své pocity dvojnásobný vítěz závodů Grand Prix Lukáš Pešek, ale více v následujících řádcích...

Český motocyklový závodník Lukáš Pešek si v pondělí 4. února poprvé otestoval motocykl kategorie MotoGP týmu IodaRacing Project. Stalo se při oficiálních IRTA testech na malajském okruhu v Sepangu, kde v neděli a v pondělí probíhaly testy ECU jednotek Magneti Marelli pro kategorii CRT.

Lukáš Pešek dnes poprvé usedl za řídítka motocyklu Suter-BMW s řídící jednotkou Magneti Marelli. Český jezdec měl v plánu daleko větší porci kilometrů, ale kvůli poruše a povětrnostním podmínkám odkroužil v Sepangu jen 19 kol, když jeho nejrychlejší kolo stačilo na třetí nejlepší čas dne.

Tým IodaRacing Project má v Malajsii handicap v podobě loňských motocyklů, když dodavatelé včas nestihli dokončit letošní specifikace nových komponentů. Jezdci Lukáš Pešek a Danilo Petrucci se navíc střídají na jednom stroji, když druhý vypověděl službu.
Bohužel jsem se dnes svezl až ke konci dne. Dopoledne jezdil týmový kolega, a když jsem měl na motocykl usednout já, tak se motorka porouchala. Museli jsme tedy přestavět druhý stroj. Odpoledne však začalo pršet. Ujel jsem celkem devatenáct kol a pocity z první jízdy nejsou špatné. Naše motorka je oproti superbikovým speciálům menší, ale ovládá se dobře. Zítra bych měl jezdit celý den s ostatními jezdci MotoGP. Doufám tedy, že již bude sucho.“, řekl našemu webu exkluzivně dvojnásobný vítěz závodů GP Lukáš Pešek, v letošní sezoně jezdec italského týmu Ioda Racing, kde bude sedlat motocykl Suter-BMW specifikace CRT.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist