Loris Baz podstoupil operaci pravé ruky

Francouzský závodník Loris Baz podstoupil operační zákrok pravého předloktí. Jezdec týmu Reale Avintia Racing bojoval od začátku sezony s problémy známými pod výrazem Arm pump. Tento zdravotní problém má většina závodníků a dochází k němu, když svaly v předloktí pracují tak intenzivně, že dojde k přiškrcení krevního toku k ruce. Krevní tok směřující k předloktí je najednou vyšší než ten, který směřuje zpátky, což vytváří tlak, snižuje okysličení, jezdci způsobuje velké bolesti a znecitlivění prstů.

Pravé předloktí operoval Lorisi Bazovi Dr. Olivier Dufour v nemocnici d'Aix en v Provensálsku. Operace trvala čtyřicet minut a dle lékařů byla úspěšná. Jak moc se samozřejmě uvidí až Baz usedne do sedla své Ducati.

S nedostatečným prokrvením pravého předloktí bojoval francouzský závodník už od prvního závodu v Kataru. Nejdřív se měla léčba obejít bez operačního zákroku, nakonec ale bolesti Francouze donutily podstoupit operaci a jako nejlepší možný termín byl vybrán začátek letní přestávky MotoGP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rozumbrada přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist