Lorenzova žádost o účast v případu Rossiho odvolání byla zamítnuta

Arbitrážní soud pro sport v úterý oznámil, že zamítl žádost podanou právníky Jorge Lorenza, která měla španělského jezdce Yamahy dostat do procesu mezi Valentinem Rossim a FIM. Případ odvolání proti rozhodnutí vedení závodu a zástupců FIM ze Sepangu tak nadále zůstává výhradně mezi italským jezdcem Yamahy a Mezinárodní motocyklovou federací. Výsledek předběžného šetření ohledně pozastavení trestu má být představen v pátek 6.listopadu.

Španěl Jorge Lorenzo chtěl být součástí řízení Arbitrážního soudu pro sport v rámci odvolání Valentina Rossiho proti rozhodnutí vedení závodu, který mu udělil tři trestné body za kontakt s Marcem Márquezem v závodu královské kubatury v Sepangu. Vzhledem k tomu, že už měl jeden trestný bod, tak to pro Itala znamená automaticky start z posledního místa v závodu ve Valencii, kde právě s Jorge Lorenzem bojuje o titul mistra světa.

Jorge Lorenzo a Valentino Rossi jsou jediní dva jezdci, kteří ve Valencii budou bojovat o titul mistra světa. Zároveň jsou týmovými kolegy u stáje Movistar Yamaha MotoGP. Krátce po závodu v Malajsii Jorge Lorenzo netajil své rozhořčení s udělením mírného trestu pro Rossiho. Poslední události jasně ukázaly, že atmosféra v boxech letos nejúspěšnějšího výrobce a týmu mistrovství světa nebude ve Valencii zrovna ideální.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist