Lorenzova vytrvalostní mise v Abú Dhabí

Jorge Lorenzo jel v sobotu dvanáctihodinový vytrvalostní závod Gulf 12Hours na okruhu Yas Marina ve Spojených arabských emirátech. Ve čtvrtek absolvoval noční trénink, pátek byl dnem závěrečných tréninkových jízd a kvalifikací a sobota už patřila samotnému závodu, kde Lorenzo vyhrál s týmem Kessel Racing kategorii 'Gentleman'.

Jezdec tovární Yamahy MotoGP Jorge Lorenzo závodil za volantem Ferrari 458 GT3 v barvách švýcarského týmu Kessel Racing s podporou Monster Energy, osobního sponzora španělského závodníka v královské kubatuře mistrovství světa silničních prototypů.
Do dvanáctihodinovky Lorenzo nastupoval společně s trojicí týmových kolegů Liamem Talbotem, Marco Zanuttinim a Jacquesem Duyverem. Ve čtvrtečním nočním tréninku byli šestnáctí nejrychlejší a v sobotní kvalifikaci Jorge Lorenzo nastavil třináctý čas, což byl skutečně parádní výkon, protože za Španělem zůstali někteří profíci z prostředí čtyř kol.

Samotný závod byl rozdělen na dvě části – šest hodin za denního světla a šest hodin za umělého osvětlení. Podobný formát, jen bez přestávky a mnohem kratší, jedou na Yas Islandu jezdci formule 1. Čtveřice závodníků Ferrari 458 GT3 si nevedla vůbec špatně, byli ve své kategorii první a s každým dalším kolem byli blíž cíli. Bohužel po posledním střídání Jorge Lorenzo havaroval a závod tím pro všechny předčasně skončil.
Přestože jim do cíle nakonec chybělo čtyřiapadesát kol, absolvovali jich potřebný počet k tomu, aby byli klasifikováni jako celkově osmnáctí a svoji kategorii 'Gentleman' vyhráli. „Byla to úžasná zkušenost a dokonce se nám podařilo vyhrát naši kategorii,“ řekl Jorge Lorenzo. Závod vyhrál italský tým AF Corse ((Ferrari 458 GT3) ve složení Steve Wyatt, Michele Rugolo, Davide Rigon.

FOTOGALERIE:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist