Lorenzo: Závody? Test? Nebo oboje?

Ex-mistr světa a tovární pilot Yamahy Jorge Lorenzo ještě neví, zda se aktivně zúčastní závodu Grand Prix ve Valencii. V každém případě ale bude přítomen na okruhu Ricarda Torma.

Jorge Lorenzo se chce teprve ve středu rozhodnout, zda se po svém těžkém zranění prstu na Phillip Islandu zúčastní závodu ve Valencii nebo ne. Tuto zprávu přinesla španělská TVE ústy Marca Martina. Kvůli zranění prstu z australského warm upu nestartoval Lorenzo ani na závodě GP Austrálie a ani o týden později v Sepangu.

Plastická operace zachránila Lorenza tak, že mu prst nemusel být amputován a nervové spojení bylo opět obnoveno. Samozřejmě, že bude ještě nějakou chvíli trvat, než Lorenzo bude moci opět prstem bezproblémově pohybovat.
Do Valencie ovšem Lorenzo v každém případě přijede, chce se totiž v kruhu všech svých závodních kolegů ještě jednou rozloučit se zesnulým Marcem Simoncellim. A hned v úterý po letošním finálovém závodě se konají první testy na sezónu 2012. Yamaha chce s rozhodnutím o Lorenzově účasti počkat až do poslední možné chvilky. Je možná i varianta, že Lorenzo vynechá samotný závod - stal se již vicemistrem světa 2011 - a zúčastní se až od úterý testů s litrovým motocyklem Yamaha.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist