Lorenzo: Věřil jsem Rossimu více

Jorge Lorenzo se hodně diví problémům Valentina Rossiho s Ducati, ale myslí si, že se Ital vrátí do popředí šampionátu a bude znovu bojovat o vítězství.

Už mnohokrát a často bylo napsáno, jak se Valentino Rossi a Ducati co nejdříve dostanou vlastními silami ze současného výsledkového ponoru. Zatím to vypadá spíše opačně, od Francie 2009 - tehdy ale po pádu a po penalizaci - ještě nikdy neskončil v závodě Rossi tak špatně jako v Indy. Přitom jeho "pravá ruka" Alessio Salucci známý všem spíše jako "Uccio" prohlásil, že počínaje Sachsenringem bude jeho kamarád z dětství vyhrávat závody. Zatím to tak rozhodně nevypadá a ať už kvalifikace, tak výsledky v závodech zůstávají za očekáváním jak jeho fanoušků na celém světě, tak i motoristických odborníků. A ani modifikovaný motocykl Desmosedici GP11.1 zatím moc velkou díru do světa neudělal, ba právě naopak.
Musíme si taky připomenout, že jeho předchůdce v továrním týmu měl vloni v tuto dobu - tedy před Misanem - na svém kontě už 5 podiových umístění (jedno druhé a čtyři třetí místa) proti jednomu letošnímu od Rossiho, který, jak všichni jistě víme, skončil pouze 1x třetí v Le Mans.

Stále dokola omýlané téma je nové šasí, hliník místo karbonu a různá protichůdná vyjádření, že se na něm horečně pracuje, že ho pro Ducati připravuje britská FTR, která to ale vehementně popírá, atd... Jestli bude Ducati Desmosedici GP12 vybavená novým nekonvenčním rámem, uvidíme nejdříve na testech ve Valencii po letošním finále MotoGP začátkem listopadu.

Hádanku okolo Rossiho výkonů okomentoval i jeho bývalý týmový kolega Jorge Lorenzo, který je překvapen, že se devítinásobný světový šampion doslova trápí: "Věděl jsem, že  Ducati je hodně složitý a komplikovaný motocykl. Je těžké ho jezdit a správně mu porozumět. V minulosti to zvládl pouze Casey. Ovšem věřil jsem Valemu více, než doposud ukázal. Nakonec je přece jen několikásobný mistr světa a hodně zkušený pilot", říká Španěl v rozhovoru pro Motorsport-Magazin.

Ovšem úřadující mistr světa Lorenzo vychází i z toho, že Rossi se brzy vrátí k absolutní jezdecké špičce závodního pole královské kubatury MotoGP a bude opět bojovat o první místa. Ačkoliv tedy nejsou Lorenzo a Rossi nejlepšími kamarády, tak oba jistě dobře vědí o jezdeckém potencionálu toho druhého: "Jsem si jistý, že to on brzy nebo později vyřeší a v budoucnu bude zaset závodit o přední místa", říká Jorge Lorenzo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist