Lorenzo: V Jerezu úplně na špici?

Dva roky po sobě odstartoval Jorge Lorenzo v Jerezu z Pole position, ale nikdy zde nevyhrál. Podaří se mu letos?

Zranění ruky továrního jezdce týmu Fiat-Yamaha Jorge Lorenza je už skoro zahojené a tak chce vicemistr světa bojovat doma v Jerezu o vítězství.  Posunutí závodu Grand Prix Japonska na podzim se mu, tedy stejně jako Rossimu, rozhodně hodilo. 


Při druhém letošním závodě Grand Prix tento víkend chce Jorge Lorenzo, v Qataru druhým místem překonal své vlastní očekávání, s plnými silami zaútočit na nejvyšší místo na podiu: "V minulém týdnu jsem pilně pracoval na kondičce a také s fyzioterapeutem. A dokonce jsem i dvakráte jel na motokrosové motorce (v úterý a ve čtvrtek)", říká Lorenzo.


Při svém domácím závodě chce Lorenzo vyhrát: "Tato dráha je pro mě magická. Ovšem i pro všechny další španělské jezdce. Fantastické publikum nás žene dopředu. Už jsem zde získal několik Pole-Position a také 2x vyhrál závod do 250 ccm. A nyní chci poprvé vyhrát i závod královské kubatury a slavit tak letos poprvé vítězství".

Jorge Lorenzo zde startoval v roce 2008, tedy ve svém druhém závodě MotoGP vůbec, z Pole position a hned skončil třetí. V loňském roce spadl čtyři kola před koncem, když stíhal třetího Caseyho Stonera.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist