Lorenzo, Stoner, Dovizioso a Bradl

Jorge Lorenzo musí šetřit kilometry, Casey Stoner vstal rovnou z postele, Andrea Dovizioso je absolutně vyrovnaný a Stefan Bradl se v Assenu hodně naučil - taková byla tisková konference před Sachsenringem

Dva trochu zdravotně omezení a dva extranamotivovaní piloti seděli dnes před novináři při tradiční tiskové konferenci v rámci Grand Prix Německa na Sachsenringu. Ti trochu zdravotně omezení byli Jorge Lorenzo a Casey Stoner, tu druhou skupinu tvořili Andrea Dovizioso a Stefan Bradl.

Lorenzo má stále trochu zdravotní problémy po pádu v Assenu, kdy ho sestřelil Alvaro Bautista a jak se později zjistilo, má Lorenzo natažené některé vazy na své noze.

"Nemohu mými nohami stále ještě pořádně došlápnout na zem, ale doufám, že zítra to bude OK. Větším problémem je ale motor, který byl zbrusu nový a který jsme odepsali. Ztracené body a nezaviněný pád sice rovněž bolí, ale motor měl najeto pouhých 150 km. Bude hodně těžké dokončit celou sezónu se zbývajícími motory. Musím se domluvit s týmem, jakou strategii nyní zvolíme. Doufám, že budeme moci absolvovat všechny tréninky, ale možná budeme muset nějaké kilometry pošetřit", řekl dnes mj. tovární pilot Yamahy Jorge Lorenzo.

Mistr světa Casey Stoner se dnes už cítil lépe, než v Assenu, kde v pátek havaroval: "V minulých dnech se toho hodně vyléčilo, takže už nemám tolik zdravotních problémů. Naštěstí tento okruh není tak fyzicky náročný, jako Assen, kde je hodně změn směru, a tady je to pro celé tělo klidnější", ví Stoner velmi dobře, že s motocyklem o objemu 1000 ccm se tady na plný plyn moc často nejede.

Australan si je dobře vědom toho, že tím, kdo mu může vzít vítězství, bude především týmový kolega Dani Pedrosa, neboť normálně zdravý Lorenzo by byl daleko nebezpečnější: "Dani zde byl vždy hodně rychlý a každý rok závodil hodně vpředu. On nepotřebuje žádné zdravotní omezení moje či Jorgeho, je silný i tak."

Ve velmi dobré náladě se dnes prezentoval Andrea Dovizioso: "V posledních závodech jsme byli opravdu rychlí. V Barceloně jsme získali první podium, v Silverstone jsme o ně bojovali a v Assenu jsme byli opět hodně dobří. Jsme rychlí, ale to není nic nového. Všichni vědí, co dokáže za potenciál vytáhnout z motorky Jorge. Takže máme ještě hodně prostoru směrem nahoru ke zlepšení. To je náš cíl, neustále zlepšovat motocykl", řekl dnes Ital, který má jediný cíl, jezdit příští rok tovární motocykl: "Musím zajíždět dobré výsledky a končit závody na podiových umístěních. Tento okruh byl pro mě vždy hodně těžký, ale vloni jsem zde měl velmi dobrý pocit. Bude to zajímavé, jak si zde Yamaha povede. Ale potom bude Mugello a to je pro mě hodně důležité".

Pro Bradla je Sachsenring hodně důležitý, vždyť je to jeho domácí závod a on zde pojede jako jezdec MotoGP a to je hodně velká odpovědnost: "Musím prostě podat dobrý výkon a to taky mám v úmyslu. Jak jsem říkal na začátku sezóny, není to moc smysluplné, dojíždět pořád desátý. Tento závodní víkend bude hodně náročný, ale my to zvládneme a já už se těším na trať Sachsenring s motorkou MotoGP. Není to sice můj oblíbený okruh, ale jsem zde rád. Můžeme zde velmi dobře zajet a doufám, že budeme co nejblíž absolutní špici. Uvidíme!", řekl na závěr Stefan Bradl.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist