Lorenzo & Spies cestují ze Sepangu s dobrou náladou!

Jorge Lorenzo jel dnes odpoledne závodní simulaci, zatímco Ben Spies testoval různé druhy nastavení elektrotechniky.

Jorge Lorenzo skončil poslední den testování v Malajsii po malém pádu v ranní části nakonec čtvrtý. Nejdůležitější náplní dnešního testu byla odpolední závodní simulace: "Absolvovali jsme dnes odpoledne hodně důležitou, ale namáhavou simulaci závodu, tedy doposud tu nejnáročnější, co jsem kdy zažil. Jezdit na litrovém motocyklu je obížnější proto, že zadní pneumatika se velmi rychle po třech-čtyřech kolech ojede. Potom ale zůstává konstatntní. Proti loňsku se toho hodně změnilo", řekl Mallorčan.
Lorenzo je názoru, že z toho celého má pocit, jakoby se pořád jelo na mokru a tak je hlavním cílem, udržet zadní část motocyklu ve výjezdu ze zatáčky a při následujícím zrychlování pod absolutní kontrolou: "Simulaci jsem dokončil s velmi dobrými časy, takže celkově jsem hodně spokojen. Závody, které nás letos čekají, budou určitě hodně zajímavé".
Týmový kolega Ben Spies spadl rovněž v první části dnešního testu a zhodnotil vše následovně: "Celý den probíhal dobře, až na ten malý pád. Hodně jsme se naučili a také testovali různé druhy nastavení elektroniky a v tom vidím velké zlepšení. Je opravdu velká škoda, že jsem spadl, ale test dokázal, že motorka má velký potenciál a my můžeme sebevědomě odcestovat na další testy do Jerezu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist