Lorenzo: Silverstone Yamaze vyhovuje

Lídr šampionátu královské kubatury Jorge Lorenzo chce na okruhu Silverstone zvýšit svůj bodový náskok v celkovém pořadí královské kubatury MotoGP. Jeho tovární týmový kolega Ben Spies je pod velkým tlakem, neboť by už měl konečně zajet nějaký výsledek.

"Mám velmi rád trať na Silverstone. V roce 2010 jsem zde zajel nejlepší závod sezóny, neboť jsem tehdy vyhrál s velkým náskokem", doslova se těší na Grand Prix Velké Británie tovární pilot Yamahy Jorge Lorenzo, Současný stav šampionátu kubatury MotoGP je pro tohoto Španěla víc než optimistický, Lorenzo vede s náskokem 20 bodů na mistra světa Caseyho Stonera.
Ovšem na loňský rok nemá Lorenzo ty nejlepší vzpomínky: "Vloni tady pršelo a já jsem spadl, když jsem se pokoušel ujet Caseymu Stonerovi", vysvětluje mistr světa 2010 a dále říká: "Tento okruh Yamaze opravdu vyhovuje a já jsem si jistý, že zajedeme velmi dobrý závod".

Lorenzův týmový kolega Ben Spies má za sebou hodně kostrbatý začátek sezóny - 11. místo celkově, 24 bodů v tabulce (ztráta na Lorenza je propastných 91 bodů) a pouze 1x 8. místo - a měl by konečně něco zajet, nebo bude jeho místo v továrním týmu Yamahy hodně ohroženo. To ostatně americký světový superbikový šampion z roku 2009 dobře ví a jeho manažér se už dokonce poohlíží po kvalitní motorce a dobrém týmu v superbikovém šampionátu...!
"Opravdu se těším, že opět budu sedět na závodním motocyklu. Ve Španělsku jsme absolvovali velmi úspěšný test a pokud pominu můj pád během závodu GP Katalánska, tak jsem byl hodně konkurenceschopný. Silverstone je trať jako ušitá pro Yamahu, a já tedy doufám v dobrý nedělní závodní výsledek, neboť mám tento okruh opravdu rád. Zde jsem totiž poprvé dojel na podiovém umístění v královské kubatuře MotoGP", říká jinak hodně vášnivý cyklista, který týdenní přestávky mezi Aragonem a Silverstonem využil k dalšímu nabírání fyzické kondice, kdy v italských Alpách denně na kole trénoval mezi 100 až 120 km.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist