Lorenzo se vrací zpátky do Assenu

Španělský jezdec tovární Yamahy jen před pár hodinami prodělal operaci, kterou podstoupil potom, co si v pátek zlomil levou klíční kost. Nyní byl uznán schopným absolvovat let, takže na nic nečekal a okamžitě se rozhodl pro návrat zpět do Holandska.

Těsně před posledním tréninkem královské kubatury Jorge Lorenzo vzkázal, že se z Barcelony vrací zpátky do Assenu. Španěl neskrývá touhu nastoupit do sedmého závodu sezony, ale jeho šance nejsou příliš velké.

V cestě mu stojí nejen zranění, operace a riziko dalšího pádu, ale je to také hlavní lékař Dr. Michele Macchiagoden. Ten sice připustil, že to vyloučené není, pokud má jezdec minimálně čtyřiadvacet hodin po narkóze, ale příliš velké naděje tomu nedává.

O něco podobného se pokusil Američan Colin Edwards v Barceloně 2011, a i když byl hodně odhodlán závodit, od lékaře dostal červenou.

Yamaha nyní vydala krátkou zprávu s tím, že byl Jorge Lorenzo v nemocnici v Barceloně uznán schopným absolvovat let. Lorenzo se rozhodl okamžitě vrátit zpátky do Assenu, takže z Barcelony odletí letadlem ve tři odpoledne a zbytek víkendu stráví s týmem. Jak píše Yamaha, další podrobnosti přijdou v pravou chvíli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist