Lorenzo sází na sebe!

Lorenzo chce vyhrát poslední tři závody a doufá, že Pedrosa a Stoner odeberou Rossimu nějaké body.

Duel roku jde do finále. Kdo bude mistrem světa MotoGP se rozhodně v příštích třech závodech, ale nejdříve při předposledním závodě v Sepangu! 

Rozhodovat se bude mezi dvěma týmovými kolegy stáje Fiat Yamaha, tedy Valentinem Rossim a Jorgem Lorenzem. Díky vítězství Lorenza v Estorilu a až čtvrtém místě Rossiho je mistrovství světa opět otevřeno. 

Čistě teoreticky bude ovšem Rossimu stačit, dojet 3x druhý za Lorenzem. 


Ovšem Jorge Lorenzo má po úspěchu v Portugalsku hodně sebedůvěry. "Sázím na mě samotného, že třikrát vyhraji. Když totiž chci titul, musím vyhrávat, jiná alternativa neexistuje. Mám šanci a chci ji využít", řekl Mallorčan v rozhovoru pro Gazetta dello Sport.
 
"Nemyslím si, že bych někde udělal chybu. Pokud prohraji titul, tak jen proto, že Valentino vyhrál víc závodů než já. Mám před sebou ještě hodně roků, abych to znovu zkoušel. V každém případě budu po posledním závodě ve Valencii v noci slavit." říká dále Lorenzo. 

Skutečnost, že Rossi vyhrál více závodů než Lorenzo se může ještě změnit. Italský jezdec vyhrál doposud 6x, jeho konkurent ze Španělska závody 4. Ale zbývají ještě 3 závody, takže to klidně může být 6:7. Jednoduché to ale nebude. 

"Valentino chce znovu vyhrát a bude muset v Austrálii tvrdě pracovat, pokud to chce splnit. Příští závod bude rozhodující. V současné době se plně koncentruji na svoje ježdění. Motocykl není vždy úplně perfektní, vždy se dá něco zlepšovat. A musím se zlepšovat i já. Ale musím říci, že jak Yamaha, tak i já, jsme velmi dobří", hodnotí aktuální situaci Jorge Lorenzo. 


Principielně je ale Lorenzo odkázán na cizí pomoc. Tedy aby Dani Pedrosa a Casey Stoner, stejně jako v Estorilu, dojeli mezi ním a Rossim: "Pedrosa a Stoner mají velmi dobrou formu a také chtějí vyhrát. Pro Austrálii věřím hodně Stonerovi, ten by tam mohl Valentina porazit. Ovšem může pochopitelně porazit i mě, to je jasné. Nechci říkat, že by byl šťastný, ale myslím si, že nebude smutný, když titul vyhraji já a né Rossi", myslím si španělský tovární jezdec Yamahy. 

"Po takové sezóně, jaká je ta letošní, bychom si titul mistra světa zasloužili oba dva. Bude to pro mě hodně těžké, ale určitě né nemožné. Tento rok jsem, tedy s výjimkou tří závodů s pády, dojel vždy na bedně. V posledních třech závodech budu mít ale možnost vždy vyhrát", říká na závěr rozhovoru pilot stáje Fiat Yamaha.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist