Lorenzo: Rossi se nesmí podceňovat

Při rozhovoru pro BBC na "Bot Campu" Colina Edwardse, řekl Jorge Lorenzo, že nemá vůbec nic proti návratu Rossiho k Yamaze a že jejich dřívějšímu "ledovému" vztahu už odzvonilo.

"Oba dva jsme jezdci, kteří chtějí vyhrávat závody a nikdo z nás nechce prohrávat. Myslím si, že se náš vzájemný vztah zlepšil, ale možná je to i tím, že jsme jezdili v různých týmech", říká na závěr z legrace mistr světa z roku 2010.

"Je to pro Yamahu určitě velmi dobrá zpráva, neboť společně jsme pro ni už zajeli řadu velmi dobrých výsledků. Jeho návrat je pro mě velkou motivací, já mám rád, když v mé garáži jsou nejlepší piloti a Valentino mezi ně určitě patří. A porazit mě, bude i pro něho velkou motivací. Je to hlavně velmi dobré pro Yamahu a a to je to podstatné", je názoru lídr šampionátu kubatury motoGP.
Zároveň je Jorge Lorenzo přesvědčen o tom, že se Rossiho jezdecké schopnosti neztratily někde ve vzduchu a Mallorčan očekává tvrdé souboje: "Každý kdo má talent, tak mu zůstane a nikdo ho během dvou roků neztratí. Má 33 roků a vyhrál mnoho závodů. S Yamahou to pro něho bude jednodušší".

Ovšem Lorenzo zároveň podotýká, že podceňovat mladé jezdce by bylo krátkozraké: "Je totiž pravdou, že mladí piloti budou stále silnější, zkušenější a konstantnější. Nesmíme ale zapomenout, že Valentino slavil v minulosti velké úspěchy. To musíme všichni respektovat a pamatovat si".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist