Lorenzo: Respekt před Spiesem

Mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo očekává, že jeho nový týmový kolega Ben Spies bude hodně silným konkurentem.

Američan Ben Spies nahradí v továrním týmu Yamahy - k Ducati odcházejícímu -devitinásobného mistra světa Valentina Rossiho. Letos suverenní mistr světa Jorge Lorenzo (23) ovšem očekává, že superbikový šampión 2009 Spies a letos s velkým náskokem nejlepší privátní jezdec v MotoGP (podiová umístění v Silverstone a na Indianapolis) bude jeden z jeho velkých soupeřů. 


Při testech MotoGP ve Valencii doslova zazářil 26-letý Spies s továrním motocyklem Yamaha YZR-M1 skvělým časem, když obsadil 3. místo za Lorenzem a nováčkem na Hondě Caseym Stonerem.

"Ben byl už ve své první sezóně v královské kubatuře velmi silný. Se satelitním motocyklem získal dokonce dvě podiová umístění a to není vůbec jednoduché", říká o něm Jorge Lorenzo a pokračuje: "Jsem si jistý, že Spies bude v některých závodech dokonce bojovat o vítězství. Do boje o titul asi ještě nezasáhne, to by pro něho bylo hodně předčasné, neboť úroveň na samé špičce kubatury MotoGP je neuvěřitelně vysoká".

Jorge Lorenzo vyhrál letos celkem 9 závodů MotoGP a z 18 vypsaných stál 16x na podiu. S celkovým ziskem 383 bodů tak vytvořil trojnásobný mistr světa (2x 250 ccm, 1x MotoGP) nový bodový rekord královské kubatury.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist