Lorenzo podporuje Ezpeletovy plány

Na rozdíl od Caseyho Stonera se Jorge Lorenzo vyjádřil hodně pozitivně k uvažovaným záměrům Carmela Ezpelety: "Ezpeletova rozhodnutí pro snížení nákladů za závodění jsou správná"

Závody královské kubatury MotoGP stojí před jedním velkým zlomem. Už v letošním roce 2012 se zavedením CRT hodně změnilo. Ovšem to nic není proti roku 2013, kdy se očekává doslova zemětřesení a má tak dojít k velké změně stávajících pravidel. Do května mají továrny možnost své myšlenky vyjádřit a tyto návrhy pak budou projednány na zasedání MSMA, IRTA a Dorny při Grand Prix Katalánska 3. června v Barceloně. CEO Dorny Carmelo Ezpeleta chce omezit elektroniku a chce proto zavést jednotnou.

"Tyto plány jsou jedinou výchozí cestou. Ezpeletova rozhodnutí pro snížení nákladů jsou správná", říká Jorge Lorenzo pro 'Gazzetta dello Sport'.  Názory svého soupeře Stonera, skončit se závoděním v MotoGP, pokud nebudou jezdit prototypové motocykly, tovární pilot Yamahy vůbec nesdíli: "Pojede se pomaleji a tudíž bezpečněji".
"S litrovými motocykly dosáhneme rychlosti 350 km/h. A to je zbytečně mnoho. Rychlost 300 km/h je dostačující", říká Lorenzo a vysvětluje: "Naše show se neskládá z technologie a z rychlosti, nýbrž z vyrovnanosti. Diváci chtějí vidět předjížděcí manévry a boje na trati".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist