Lorenzo, Pedrosa, Hayden - kombinací je neuvěřitelně mnoho

Během Grand Prix Indianapolis se ale musí Jorge Lorenzo a jeho manažér Marcus Hirsch rozhodnout, co dál! A jaké jsou další možnosti?

V příštích dnech, tedy během GP Indianapolis, se musí Jorge Lorenzo rozhodnout, zda pojede v roce 2010 i nadále u Yamahy nebo odejde k Ducati.

To dnes jasně zaznělo z vyjádření Yamahy, přičemž manager Yamahy zodpovědný přímo za Lorenza, Daniele Romagnoli, si myslí, že Lorenzo zůstane.
 
Tým Ducati Marlboro je přitom jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Musí počkat minimálně až do Estorilu, jestli zde bude Stoner závodit, o čemž už dnes jsou pochybnosti a většina zainteresovaných si myslí, že se jedná o dlouhodobější časovou záležitost a že ex-mistr se jen tak brzo na závodní dráhu bohužel nevrátí.


Nový Lorenzův manažér Marcus Hirsch se k podepsání smlouvy vyjadřuje následovně: "V současné době vážíme vše pro a proti. Na psacím stole leží jak smlouva od Ducati, tak i od Yamahy, stačí je pouze podepsat!"

Plánované středeční večerní setkání v Barceloně - Lorenzo, Hirsch a Ducati - se nekonalo, týmový šéf Ducati Livio Suppo je totiž na dovolené...


Ovšem Ducati ale oslovila i Pedrosu! 

Ptáte se jak je to možné, vždyť přece "Dani" pojede v roce 2010 tovární Hondu.

To sice v Brně oznámil nový prezident HRC pan Tetsuo Suzuki, ale podepsáno není vůbec nic. Důvodem je totiž klausule ve smlouvě, že Pedrosa ANO, ale Puig NE!!!

A Pedrosa říká opakovaně: "Nic jsem doposud nepodepsal", tedy by mohl čistě teoreticky jet i za Yamahu.

Pokud tedy Pedrosa podepíše novou smlouvu s Hondou, tak se v jeho boxu už nesmí objevit jeho mentor, Alberto Puig, který ho "usměrňuje" a tahá za nitky už od jeho 13-ti let...

A Ducati dobře ví, že kromě Jorge Lorenza je Dani Pedrosa jediný, který dokáže za normálních podmínek porazit "The Doctora", tedy Valentina Rossiho.


Pokud by tedy byl Stoner opět zdráv a Lorenzo by se stal jeho týmovým kolegou, tak by musel po jednom roce služeb opustit Ducati Nicky Hayden. A právě on v tomto případě dostal oficiální nabídku od Yamahy, ostatně dvojice Rossi - Hayden už v jednom týmu přece závodila. 

A Yamaha nyní jasně řekla, že se už dlouho nenechá od Lorenza napínat, má přece Valentina Rossiho a v záloze nyní i Nicky Haydena.

Závěrem: Vše záleží na rozhodnutí Lorenza, ovšem to musí padnout co nejdříve, tedy v příštích dnech.
 
A jak to nakonec dopadne? 

Na tuto otázku nezná dnes ještě nikdo odpověď!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist