Lorenzo: Pedrosa bude nebezpečný

Jako favorit pojede na domácí trati v Jerezu tovární jezdec Yamahy a vedoucí závodník letošního šampionátu Jorge Lorenzo. Ten může vyhrát na své oblíbené trati potřetí za sebou a v případě úspěchu slavit své jubilejní 40. vítězství v závodech Grand Prix.

Jorge Lorenzo cestuje po svém historickém prvním vítězství v nové éře závodění na motocyklech o objemu 1000-ccm kubatury MotoGP v Kataru na svůj oblíbený domácí okruh s plnou dávkou zdravého sebevědomí: "V Kataru se nám podařil perfektní start do nové sezóny. Ovšem pro toto neuvěřitelné první místo jsme museli hodně tvrdě pracovat", říká před Jerezem tovární pilot Yamahy.
V předchozích dvou rocích 2010 a 2011 viděl Mallorčan v Jerezu šachovnicový praporek vždy jako první, a pokud by šlo jen o něho, tak by se na tom nemuselo ani letos nic změnit: "Těším se na Jerez. Při testech jsme zde byli hodně silní (2. místo se ztrátou + 0.173 sekundy na Stonera - pozn. Bosso). A i v závodech jsem zde zajel vždy velmi dobré výsledky. Ovšem závod v Jerezu bude jistě hodně tvrdý, především Dani Pedrosa, ale i Casey Stoner budou určitě hodně rychlí. Doufám, že nebude pršet a my tam budeme moci nabídnout fanouškům to správné show", je názoru lídr letošního šampionátu.
Na rozdíl od Jorge Lorenza, měl jeho americký kolega Ben Spies v Kataru hodně problémů: "Ještě jsem sice v Jerezu nikdy nezajel pořádný výsledek (při dvou dosavadních startech Spies ani jednou nedojel do cíle - pozn. Bosso), ale výsledky testů zde byly dobré a dodaly mně potřebnou sebedůvěru. Po hodně nepodařeném startu do sezóny v Kataru jsem si dal cíl, sezónu znovu začít až v Jerezu a dát do toho opravdu všechno. Máme hodně vysokou základní rychlost, velmi dobrý motocykl a já jsem připraven, takže by nás měl očekávat úspěšný závodní víkend", analyzuje současnou situaci 27-letý Američan.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist