Lorenzo: Myslel jsem, že se poučil

Jorge Lorenzo nedává přímo vinu Marcu Simoncellmu kvůli včerejšímu pádu v Assenu, je ale hodně naštvaný, že se Ital z minulosti vůbec nepoučil.

Příběh Marca Simoncelliho pokračoval včera svou další kapitolou: Po crashi Daniho Pedrosy v Le Mans - španělský jezdec od tohoto pádu musel vynechat už tři závody kvůli následnému zranění a je tak odepsán ze souboje o titul mistra světa - spadl Ital po highsideru při Grand Prix Holandska hned v prvním kole se studenými pneumatikami a za ním jedoucí Jorge Lorenzo se mu už nestačil vyhnout. Jistě, oba piloti mohli v závodě pokračovat, Lorenzo skončil nakonec šestý a Simoncelli devátý. Ovšem tento případ jen přilil benzínu do ohně.
"Všichni dnes viděli, co se stalo hned v prvním kole", řekl mistr světa Lorenzo pro španělskou televizi a pokračoval: "Samozřejmě, že mě nesundal schválně, ale jeho problém je, že si není vědom rizika, které podstupuje s tímto motocyklem, s těmito pneumatikami. Myslel jsem si, že se z minulosti poučil, třeba z toho co se stalo bohužel Danimu, ovšem zdá se, že to není jeho případ. Je nepoučitelný. Doufám, že se to do budoucna změní. Momentálně mně ale k jeho výkonům chybí jakýkoliv respekt, neboť on je příliš velkým rizikem pro ostatní jezdce. Jezdí totiž stále bezohledně jako doposud. Dobré je, že jsem se nezranil já sám. Jsem v pořádku a získal jsem dokonce i několik bodů. Pokud on sám nezmění svou agresivitu, tak zraní v budoucnu i další jezdce. Kdybych byl členem bezpečnostní komise já, tak bych mu na několik závodů odebral licenci. Ale jsem jen závodník a takovou pravomoc nemám.", řekl ke včerejšímu manévru italského jezdce mistr světa a tovární jezdec Yamahy Jorge Lorenzo.  
"Tento závod nemohu označit jako smolný, rozhodně ne. Byl jsem prostě jen hodně naivní. Pneumatiky byly v první levotočivé zatáčce ještě hodně studené. Ale nemyslím si, že jsem jel nějak moc tvrdě, když jsem chtěl předjet Lorenza, či že jsem moc riskoval. Ale měl jsem hodně času a mohl jsem počkat na pozdější okamžik. Je to pro mě další špatná zkušenost a musím v budoucnu jezdit ohleduplněji. Nechtěl jsem Jorgeho sundat a taky jsem se mu omluvil.", vidí svůj včerejší pád 24-letý Ital Marco Simoncelli.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist