Lorenzo: Kvůli zranění nestihne ani Katar?

Zranění vícemistra světa MotoGP Jorge Lorenza zasáhne možná i jeho neúčast na testech v Kataru.

Že se více-mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo nebude moci zúčastnit testů v Sepangu - 25. až 26. února - kvůli motokrosovému zranění na pravé ruce - zlomenina první záprstní kosti v dlani pravé ruky, to bylo jasné hned od počátku. 
 

Toto zranění se událo v blízkosti okruhu Montmeló a Lorenza okamžitě převezli do nemocnice. Vzápětí byl Lorenzo operován Dr. Augusto Josefem Casanovasem v "Capio Hospital General de Catalunya" a ten Mallorčanovi zlomenou kost fixoval malou titanovou destičkou, což si vyžádá čtyř až šestitýdenní znehybnění ruky. 

22-letý Španěl chtěl vše pořádně vyléčit, aby byl připraven na sezónu 2010 a jí předcházející  noční testy v Kataru - 18 a 19. března. 


Nyní se ale ukazuje, že může být Lorenzo dokonce delší dobu "mimo hru". Dle nového vyšetření od Dr. Augusto Josefa Casanovase v "Capio Hospital General de Catalunya" se sice ukazuje, že se zranění rychle hojí, ale "zelenou" ke katarským testům Lorenzo zatím neobdržel. 

"Momentálně zde jsou určité pochbynosti, zda Jorge bude při katarských testech schopný jízd", říká jeho tiskový mluvčí Héctor Martin a dodává: "Musíme počkat, až budou vytaženy stehy a pak budeme vědět více". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist