Lorenzo: Jerez je místo mého nejlepšího závodu

Zatímco mistr světa Jorge Lorenzo se vrací na domácí trať po velmi dobrém výkonu z úvodu v Losailu a Jerez považuje za svou domácí a oblíbenou trať, tak jeho týmový tovární kolega Ben Spies má po loňsku v Jerezu ještě otevřený účet.

Yamaha na straně jedné při úvodním závodě sezóny všechny překvapila, na straně druhé ale neukázala, že by mohla být pro Hondu nějakou velkou hrozbou: "Začali jsme šampionát velmi dobře a tak nyní přišel ten správný okamžik, závodit zde ve Španělsku pro mé krajany a pro můj fan klub. Vloni byla situace podobná a já jsem zde získal možná nejlepší vítězství své kariéry, když jsem byl v posledních kolech schopen vyplnit tu díru a nakonec vyhrát", říká mistr světa, ale na straně druhé nechce dopředu říci žádné prognózy: "Jerez je pro mě zvláštní místo, nejlepší trať na světě. Zde jsem jako 15-letý jel den po mých narozennách poprvé před 100 000 diváky", vzpomíná úřadující šampion. 

Naproti tomu má jeho týmový kolega Ben Spies v Jerezu otevřený účet, když po velmi dobrém víkendu závod nedokončil: "Nyní jsem zde s továrním motocyklem, takže podle toho by měl vypadat i výsledek. Znám trať z loňského roku, takže se hned od začátku můžeme soustředit jen na dobré nastavení M1 a potom uvidíme, co je vlastně v našich silách", řekl Texasan. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist