Lorenzo jede do Barcelony vyhrát

Po vítězství v Itálii teď Jorge Lorenzo míří na domácí půdu Barcelony, kde o víkendu proběhne katalánská Grand Prix. Španěl na dráze okruhu v Montmeló loni slavil vítězství a v roce 2009 tam předvedl jednu z nejnapínavějších bitev, když s Valentinem Rossim soupeřili o vítězství až do poslední zatáčky.

Tehdy souboj s Rossim prohrál, ale od té doby už uteklo hodně vody a Španěl tam triumfoval celkem dvakrát a to v letech 2010 a 2012. Po vítězství v Itálii si Lorenzův tým přivezl odhodlání stejný výsledek zopakovat a pokud možno převzít na domácí půdě vedení v šampionátu.

Jezdec tovární stáje tří ladiček ale není jediný, pro něhož je závod v Barceloně domácím podnikem. Je to neuvěřitelné, ale všichni tři vedoucí jezdci šampionátu Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo a Marc Márquez vyrůstali nebo dnes bydlí v Barceloně. Lorenzo věří, že Montmeló Yamaze sedí a to dokáže přetavit ve zlato.
„Se skvělým výsledkem, jakým jsme uzavřeli téměř perfektní víkend v Mugellu, jsem velmi spokojený. Znovu vyhrát bylo pro mě a pro tým hodně povzbudivé a nyní jedeme do Montmeló, kde je má domácí Grand Prix,“ řekl před víkendem v Katalánsku rodák z Mallorky, nyní bytem v Barceloně Jorge Lorenzo. „Určitá místa tratě nám tam celkem sedí, ale pokaždé tu jsou jisté pochybnosti, zda nám může přinést stav dráhy a teplota nějakou výhodu.“

„Ohledně závodu jsem ale velkým optimistou. Na motorce budeme pracovat stejně, jak jsme to dělali v Itálii. Ve srovnání s Mugellem je Montmeló o něco pomalejší, ale přinejmenším tam nejsou zatáčky na jedničku a to nám doufejme hodně pomůže. Pro nás je to dobrá dráha, takže z toho musíme profitovat a pokusit se znovu vyhrát. Pro mistrovství by to bylo skvělé. Co se mě týče, udělám pro to maximum,“
dodal odhodlaně Španěl.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist