Lorenzo je zpátky a bude závodit

Jorge Lorenzo je zpátky v Assenu odhodlán nastoupit do sobotního závodu. Ač se tomu nechce věřit, když si uvědomíme, že teprve v pátek brzy ráno podstoupil operaci zlomené klíční kosti, existuje reálná šance, že skutečně na startovním roštu královské kubatury zaujme dvanáctou pozici.

Manažer týmu Jorge Lorenza Wilco Zeelenberg k tomu uvedl, že v Barceloně odvedli dobrou práci a Lorenzo může s ramenem pohybovat, aniž by to postižené místo nějak negativně ovlivňovalo. „Rozhodl se vrátit hodně brzy,“ řekl Zeelenberg po návratu do Assenu. „Klíční kost je klíční kost, to není koleno, loket nebo zápěstí, které jsou pro jízdu na motocyklu mnohem důležitější.“
Na otázku, zda to přeci jenom není moc velký risk a zda nemají obavy z možného dalšího zranění, Zeelenberg dodal: „Ano, samozřejmě, že celou situaci pečlivě posoudíme, ale tito jezdci riskují každý závod a vyhrát závod, tak jak to udělal v Mugellu a Barceloně stálo hodně rizika. O něco méně riskovat v tomto závodě a ten dokončit možná pro něho nebude tolik riskantní. Pokud havaruje zítra nebo během dalších dvou týdnů je výsledek stejný, drama, ale tak to bude až do konce sezony, protože destička zůstane na klíční kosti celý rok.“

Na zdravotní prohlídku k hlavnímu lékaři šampionátu Jorge Lorenzo zamíří dnes v osm hodin ráno. Tam zjistí, zda bude v Assenu závodit nebo ne. Jen samotní jezdci ví, jak náročné (bolestivé) je projít tímto testem odolnosti. V sázce totiž není zdraví jen jejich, ale také všech ostatních kolem a na to je třeba pamatovat.

AKTUALIZOVÁNO - Jorge Lorenzo má po kontrole u lékaře zelenou pro zahřívací trénink (Warm Up). Před samotným závodem podstoupí ale ještě jedno vyšetření a tam se rozhodně zda bude závodit nebo ne.

AKTUALIZOVÁNO (11:15) - Jorge Lorenzo dostal zelenou pro start v závodu MotoGP TT Assen

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist