Lorenzo: "Je to pro Rossiho jedinečná šance"

Mistr světa MotoGP Jorge Lorenzo vidí v návratu Valentina Rossiho k Yamaze jako obrovskou šanci pro tohoto Itala dokázat, že ještě dokáže vyhrávat závody.

2013 pojedou Valentino Rossi a Jorge Lorenzo v továrním týmu Yamahy a budou tak znovu týmoví kolegové. Už v letech 2008 až 2010 jeli oba dva rivalové v tom stejném týmu. Ovšem Rossiho dřívější týmová suverenita je už minulostí. 33-letý Ital totiž tentokráte narazí na dvojnásobného mistra světa, zatímco on sám v posledních dvou rocích u Ducati absolutní špičku MotoGP pozoroval pouze z uctivé vzdálenosti, ostatně poslední sezonu 2012 dokončil Rossi jako šestý se ztrátou 187 bodů na svého staronového týmového kolegu.

Mistr světa Lorenzo vyhrál v roce 2012 celkem šestkrát a k tomu přidal deset dalších druhých míst. To bude pro Rossiho určitě velká výzva měřit síly s úřadujícím mistrem světa, neboť Ital má z letošní sezony pouze dvě druhá místa. Ovšem španělský šampion je přesvědčen o tom, že Ital tuto velkou překážku zdolá: "Myslím si, že to nejhorší už má za sebou, když s Ducati nebyl konkurenceschopný. Jsem názoru, že ho to zasáhlo hodně hluboko, neboť on chtěl být rychlý s italským motocyklem a s ním také vyhrávat."
Mistr světa MotoGP z roků 2010 a 2012 je ale přesvědčen, že Rossi má s Yamahou šanci, opět se vrátit na samou špici královské kubatury: "Myslím si, že byl hodně zklamaný. Ale nyní se díky nové situaci vše hodně zlepší. Má tak nyní jedinečnou příležitost ukázat, že je ještě pořád schopen vyhrávat závody".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist