Lorenzo chce začít v Le Mans lov na klokana

Závod na okruhu Le Mans je pro ex-mistra světa Jorge Lorenza šancí odebrat úřadujícímu šampionu Caseymu Stonerovi jeho vedení v šampionátu.

Jorge Lorenzo cestuje s hodně velkými ambicemi k dalšímu závodu MotoGP do Le Mans, vždyť v tabulce MS má Španěl ztrátu pouhý jeden jediný bod na vedoucího  Caseyho Stonera. Ostatně to není ten jediný důvod, Le Mans může být klidně nazývána jako okruh stvořený pro Yamahu, a to i přesto, že 25-letý tovární jezdec Yamahy zde vloni skončil až jako čtvrtý. Tento rok by to mělo být daleko lepší.
Porážka z Estorilu, kde jeho rival Stoner s Hondou přerušil vítěznou sérii jezdce na Yamaze (2008-2010) je ze strany Lorenza zapomenuta a tovární jezdec Yamahy se cítí ve vynikající formě: "Cestujeme do Le Mans ve výborné náladě a formě, myslím si, že dosavadní rychlost jsme schopni i nadále udržet".
Španěl je pozitivně koncentrován a to mu pomáhá, aby problémy z roku 2011 zapomněl: "Vloni jsme zde měli problémy se zrychlením. Okruh v Le Mans mně ale sedí, a mám takový pocit, že to bude letos fungovat úplně jinak. Budeme závodit o vítězství a samozřejmě všechno zkoušet, aby se nám to podařilo. Na straně druhé musíme i nadále myslet na celkové pořadí v mistrovství světa".
V úplně jiné situaci je ale jeho týmový kolega Ben Spies, neboť dosavadní sezóna 2012 probíhá úplně jinak, než si Texasan představoval. Jistě, v Estorilu se to lehce otočilo směrem nahoru, ale boji o podiu je tovární jezdec Yamahy vzdálen pořád ještě hodně daleko. Ovšem Spies je rozhodnut otočit kormidlo ve svůj prospěch: "Velmi se těším na další závod, na motorce se nyní cítím daleko jistěji a také jsme našli dobré nastavení. Vše funguje lépe, takže si myslím, že jsme schopni udělat pořádný krok směrem dopředu. Le Mans sice nepatří k mým oblíbeným okruhům, ale přesto do toho dám 100%."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist