Lorenzo chce doma vyhrát

Při svém domácím závodě v Barceloně chce vedoucí jezdec šampionátu Jorge Lorenzo pokračovat v trendu, který začal v Le Mans. Tedy vyhrát.

S hodně velkou sebedůvěrou se může vydat Jorge Lorenzo na nastávající závodní víkend MotoGP, kdy se jede GP Katalánska. Vždyť Barcelona je jeho domácí závod, a tovární pilot Yamahy zde nastoupí jako vedoucí jezdec šampionátu královské kubatury. V posledních rocích zde stál rodilý Mallorčan vždy na podiovém umístění, takže další umístění na bedně by nebylo zas tak nic divného. 2009 skončil po velkém souboji s Valentinem Rossim druhý, 2010 Lorenzo vyhrál a vloni byl opět druhý.
Lorenzo: "Mám rád tento závod, vždyť je tak blízko, kde bydlím. Nemusím nikam letět, a to je skvělé. Vzpomínky na má vítězství a podiová umístění jsou ještě hodně čerstvé. A to nejen v MotoGP, ale i v kubatuře 250 ccm", cítí tlak tento Katalánec, který bude mít na své speciální helmě pro tento závod design fotbalového klubu FC-Barcelona.

Lorenzo slibuje, že udělá vše proto, aby udělal své fanoušky šťastnými: "Chtěl bych nabídnout všem co nejlepší možné show. Bude to hodně těžký závod, vždyť soupeři jsou opravdu výborní. Ale vítězství v Le Mans mně dodalo zvláštní porci sebedůvěry. Dobře víme, co umíme a od prvního tréninku se budeme koncentrovat na svůj job".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist