Lorenzo: Byla to pro Valentina hrůzostrašná sezóna

Můj titul v MotoGP a na Yamaze znamenal pro Rossiho tu nejnepříjemnější sezónu v jeho dosavadní kariéře pilota Grand Prix, o tom je přesvědčen nový šampion Jorge Lorenzo.

Devítinásobný mistr světa Valentino Rossi zažil letos hodně nepříjemnou a dvěma zraněními bohužel prošpikovanou sezónu. A nyní mu připravili Jorge Lorenzo a Max Biaggi další nepříjemnou záležitost, oba dva se stali mistry světa.


"Byla to pro něho ta nejvíce hrůzostrašná sezóna, od doby jeho závodění v Grand Prix. Nejenom, že se dvakrát zranil, ale na svém kontě má také několik hodně špatných výsledků. Ovšem nejhorší pro něho musí být, že jeho týmový kolega byl poprvé v jeho kariéře rychlejší než on sám", říká jasně nový šampión MotoGP, Jorge Lorenzo. 

Jistě, Rossi už prohrál titul mistra světa v posledních 5 létech celkem třikrát, ale dvakrát to bylo proti pilotům na jiných motocyklech (2006- Hayden s Hondou, 2007 - Stoner na Ducati) a letos tedy poprvé se značkovým a stájovým kolegou. 

Není také žádným tajemstvím, že Lorenzo a Biaggi, tedy dva skvělí piloti dvou různých závodních generací, nepatří zrovna do okruhu přátel devítinásobného světového šampióna. 


Jorge Lorenzo vždy říkal hodně nahlas, že jeho jezdeckým idolem byl od mládí Max Biaggi a tak se také velmi rád vyjádřil k získání superbikového titulu mistra světa pro římského korzára: "Musel to být pro Valentina scénář jako z filmového horroru: Já jsem mistrem světa MotoGP a Max je novým světovým šampiónem superbiků", řekl Jorge Lorenzo a dále dodal: "Bylo mně právě 6 let, když se stal Max poprvé mistrem světa dvěstěpadesátek. Bylo mně teprve 15 let, když už Max s 31 roky jezdil MotoGP. Naše závodní kariéra byla tedy rozdělena celou jednou generací. A to že jsme nyní v jednom roce mistry světa, to je prostě pro mě skoro nepředstavitelné  a ještě tomu stále nemohu uvěřit".

Samozřejmě, Lorenzova nesnášenlivost Rossiho ještě stále nedosahuje intenzity vztahu Rossiho s Biaggim, ale po Motegi se vzájemné klima mezi Lorenzem a Rossim dostalo až na bod mrazu. 


Pochopitelně, že i Valentino Rossi se nechal slyšet, co si myslí o svých největších soupeřích v MotoGP, tedy o Lorenzovi a o Stonerovi. 

"Když jseš zraněný, a ztratíš hodně krve, jako já v Mugellu, tak se ti mladí hned cítí silnější a jsou připraveni Tě sezřat. Je to prostě jako v džungli mezi zvířaty, ale to mám já rád a líbí se mně to. Jestliže ale Lorenzo a Stoner říkají, že jsem pro ně byl vždy idolem, když ještě vyhrávali v nižších kubaturách, tak se jim nedá tak úplně věřit. A když říkají: Oh Valentino, můj idol už od dětství až doposud, tak prostě lžou.  Já jsem totiž pro ně obrovská překážka, velký rival, tak jako pro mě byl Max Biaggi. Jistě mohou si říkat co chtějí, mně je to jedno. Ale pokud mají dva lidé stejný cíl a navzájem si ve splnění tohoto cíle překážejí, tak je přece normální, že se nenávidějí. Kdo to popírá, tak je lhář. To sice neznamená, že bychom se chtěli navzájem zabít, ale tak daleko od toho to zase není", říká v otevřeném rozhovoru pro italský Magazin GQ Valentino Rossi.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist